• Mobile
    wordt gesponsord door

Frankrijk maakt wet voor stoorzender mobieltjes in bioscoop

Frankrijk maakt wet voor stoorzender mobieltjes in bioscoop
, Reddion
@alexstil

Bezoekers van Franse bioscopen en theaters krijgen voortaan niet meer het vriendelijke verzoek om de mobiele telefoon uit te zetten, maar de mededeling dat dit al voor hen is gedaan. In Frankrijk is na lang overleg met Brussel een wet aangenomen die het zaalexploitanten toestaat stoorzenders te plaatsen die het bellen met de mobiel onmogelijk maakt.

Een van de grootste mobiele operators van Frankrijk Bouygues Telecom, wil geen commentaar geven op de besluiten van de wetgever. Wel vraagt een woordvoerder zich af of de wet lang zal standhouden, gezien de opgelegde verplichting om de bereikbaarheid van alarmnummers te garanderen. Volgens het ministerie van industrie is het mogelijk om mobiele telefoniesignalen selectief te blokkeren. Maar volgens de nationale federatie van Franse bioscopen (FNCF), die de stoorzenders testte, is dat onmogelijk. Bron: Trouw 11 oktober


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.