Frank Helmink (Buma Cultuur): “Nederlandse popmuziek steeds populairder in het buitenland”

Frank Helmink (Buma Cultuur): “Nederlandse popmuziek steeds populairder in het buitenland”

 In zijn vrije tijd headbangt Frank Helmink op Slipknot, in zijn werk promoot hij muziek gemaakt door Nederlandse componisten. "We zorgen ervoor dat alle makers een aandeel van de verdiensten krijgen. Dat zijn niet alleen de mensen die op het podium staan", zegt de directeur van Buma Cultuur.

Buma Cultuur organiseert ook feesten als Noorderslag en Amsterdam Dance Event. "Buma Cultuur is een zusje van Buma Stemra, maar met een omzet van acht miljoen werk je zo goed als samen."

Nederland is succesvol in Dancemuziek. "Maar ook popmuziek is groeiende met populaire artiesten zoals Dotan", vertelt Helmink. En zelfs de Hollandse volkszangers krijgen een podium bij Helmink. "Volksmuziek is de populairste muziek van Nederland."

Hollands

Toch draaien de radiozenders weinig Hollands. "Wij gaan niet over wat er gedraaid wordt, wij willen een platform zijn waar vraag en aanbod wordt gekoppeld. Een marketingafdeling voor muziek van Nederlandse makelij."

En daarbij blijft de dance wereldwijd toonaangevend. "Maar door de populariteit van deze 'Dutch music' dreigen ook Nederlandse popartiesten door te breken, zoals Ilse de Lange met de Common Linnets", zegt Helmink.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.