Flexservers.nl Gold Support: reactietijd 10 uur

Flexservers.nl Gold Support: reactietijd 10 uur
, Carl Mangold

Ik heb het afgelopen jaar steeds vaker problemen met mijn dedicated servers bij Flexservers.nl. En ben daarom al een paar keer aan het rondneuzen geweest, op zoek naar een andere aanbieder van dedicated servers met flink wat (1000 GB/mnd) goedkope (< €100) bandbreedte.

Flexservers.nl Gold Support: reactietijd 10 uur

Wat Flexservers.nl me gisteren flikte heeft bij mij de knoop doorgehakt: het herstarten van een vastgelopen server kostte mij maar liefst acht ‘ticket’ e-mails, zes telefoontjes met hun supportlijn, twee SMS-jes en tien uur geduld. Echt absoluut onacceptabel…

Wie van jullie kan mij een (paar) goede aanbeveling(en) doen met betrekking tot het huren van dedicated servers? En met welke aanbieder(s) - naast Flexservers.nl - moet ik absoluut niet in zee gaan?


Geplaatst in

DelenEr zijn 38 reacties op dit artikel

 • Carl, je moet zeker ook eens op webhosters.nl kijken. Ik host zelf alles bij digitalus.nl.

  geplaatst op
 • ik heb mijn site gehost bij http://www.e-dentify.nl. ik heb daar voornamelijk voor gekozen vanwege de prijs (ik ben ook maar een arme student :P ik betaal 2 euro per maand voor een pakket met 750 mb webspace en 20 GB data per maand, waar ik elke maand ongeveer 18 gb van over hou :P), maar ik heb nog nooit grote problemen gehad. als het al een keer gebeurt dat er problemen zijn met de server is dit binnen een paar minuten opgelost. de enige keer dat ik echt een probleem had (ze hadden per ongeluk mijn ip geblokt dus kon niet meer bij mij eigen site) was dit na een mailtje binnen 5 minuten opgelost.

  Volgens mij hebben ze hun dedicated servers op www.easyracks.nl staan. daar heb ik zelf geen ervaring mee.
  op easyracks.nl staat bijvoorbeeld de volgende configuratie:

  Processor Intel Celeron 2,8 GHz
  Geheugen 512 MB DDR
  Harde schijf 80 GB 7.200 RPM
  Dataverkeer 500 GB per maand
  Uplink 100 Mbit/s

  Prijs per maand (betaling per 12 maanden): € 45,00 + € 0.00 setup

  met de volgende uitbreiding:
  Dataverkeer per maand Extra maandelijkse kosten
  500 GB > 1000 GB per maand € 35,00

  dan kom je, ex 19% btw, op 80 euro uit...

  geplaatst op
 • Ik bij www.lunarpages.com, erg tevreden mee.

  Voor 90 euro heb je dan 2000GB per maand.

  geplaatst op
 • En nu de goede link.... www.lunarpages.com

  geplaatst op
 • Flexservers.nl is inderdaad een dramatische toestand. Nou ja, je kunt niet voor 1,- op de voorste rij zitten, maar de manier van werken / communicatie binnen dit bedrijf is diep treurig. Voor de meest simpele handelingen heb je al tientalle minuten bellen naar een 0,80 cpm. nummer nodig en storingen op vrijdagmiddag worden gerust uitgesteld tot de maandagochtend.

  Succes met het vinden van een betrouwbare partij...

  geplaatst op
 • Heh - ik heb zelf nog naar Flexservers gekeken toen ik op zoek was naar een dedicated server. Goed dat ik die niet gekozen heb, dus.

  Ik zit zelf bij Leaseweb en heb daar prima ervaringen mee. Ga alleen niet via de website iets configureren, maar stuur de sales afdeling een mailtje met je wensen en vraag of ze een leuke offerte kunnen maken.

  Succes!

  geplaatst op
 • Ik zit zelf bij www.powervps.com Je krijgt daar een 'virtual private server' met root access zodat je alles met je eigen machine kunt doen. 100 euro p/m geeft je:
  - Equal share CPU
  - 2.5GB Burst RAM
  - 768MB RAM guaranteed
  - 25GB Disk Space
  - 500GB Monthly Transfer
  - 8 IP numbers, etc.
  Support is zeer snel en inhoudelijk erg goed.

  geplaatst op
 • Mijn bedrijf, Qurium, huurt een dedicated server bij Exsilia Internet Services (http://www.exsilia.net). Zeer tevreden over de service en zeker over de uptime.

  geplaatst op
 • Veel dank voor jullie reacties, vooral die link van Marco is erg handig.

  Best raar eigenlijk dat er (nog) geen duidelijke tweedeling bestaat tussen 'Gigabytes aan data verstouwen met af en toe een herstart' en 'Ingewikkelde applicaties draaien met een professionele 24/7 service'. Of kijk ik nu niet goed genoeg?

  geplaatst op
 • Ah, misschien kunnen jullie mij ook helpen. Ik zoek een betrouwbare en degelijke domeinnaamregistrator.

  Zonder gerotzooi over 'verkapte' kosten (die niet direct bij de registratiekosten worden vermeld). Bijvoorbeeld: setupkosten + verhuiskosten + registratiekosten + administratiekosten = uiteindelijke prijs.


  Wat ik wil is:
  Een 'duidelijke' (en lage < €15) uiteindelijke prijs.

  En (eventueel bij een ander bedrijf):
  Betrouwbare DNS server + beheerpaneel.

  Alvast bedankt voor de tips!

  geplaatst op
 • Het lijkt wel een reclame bord maar kijk eens bij http://www.dutchwebhosting.nl en ook mijn ervaring met hun supportafdeling http://www.webhosters.nl/gegevens.php?id=327

  geplaatst op
 • Teun neem eens contact met me op wat betreft domeinregistratie. Daar kan ik je eventueel wel aan helpen ;)

  geplaatst op
 • Zelf ben ik zeer content met http://www.pcextreme.nl

  geplaatst op
 • Easyhosting!

  www.easyhosting.nl

  Absoluut topbedrijf! Eigen Dell-server (320gig) vanaf 99 euro per maand. Zeer snelle en vakkundige helpdesk.

  geplaatst op
 • Begint hier inderdaad een aardige reclamezuil te worden. Carl, ik neem aan dat je straks een mooi overzichtje maakt van de mogelijkheden? ;-)

  geplaatst op
 • Wat support betreft ben ik geen bedrijf tegengekomen die Netground kan evenaren.

  geplaatst op
 • Ik heb alles nu een beetje doorgelezen...

  Ik zoek eigenlijk nog (voor het complete plaatje) een goede dns service aanbieder. Hierin wil ik mijn domeinnamen laten opnemen. Het zou mooi zijn als ik zelf online instellingen kan doorvoeren.

  Wederom alvast bedankt!

  geplaatst op
 • @Teun

  Ik registreer al m'n domeinnamen via gandi
  Kostprijs € 12 / naam (als je 'n btw-nummer hebt).
  Enige nadeel voor jou is wschl dat ze geen .nl doen, maar wel .com .net .org .be

  Mvg,

  Thomas

  geplaatst op
 • hm, link vergeten te typen: www.gandi.net

  geplaatst op
 • @Teun: Ken je www.opendomainregistry.net ?

  geplaatst op
 • @Ayalon: nee, kende ik nog niet. Toch begint het altijd bij mij te jeuken wanneer ik dit soort sites zie met typefouten en erg technische layout. Heb je er ervaring mee? Raakt bij veel site bezoek de dns van slag?

  geplaatst op
 • Voor .com registraties en DNS doe ik al jaren naar volle tevredenheid zaken met http://www.000domains.com/

  geplaatst op
 • @Teun: Dns kan je beter in eigen beheer doen of een webserver nemen die ook de mogelijkheid heeft om zelf je dns records te beheren. Voor .com etc kan je via veel sites de mogelijkheid krijgen die extern op een dns server te laten draaien, zo ook bij opendomain. Maar tenslotte wil je hoog performance hebben van je dns, omdat dat het eerste is wat mensen aanroepen.

  Als je in detail tips etc nodig hebt voor het opzetten van een dns webserver architectuur, dan kan je contact met me opnemen...

  geplaatst op
 • www.wesowe.nl: klein bedrijfje, persoonlijk en informeel contact, hebben me nog nooit in de steek gelaten. Even mailen of bellen en in notime response.

  geplaatst op
 • Kijk anders eens op www.webhostingtalk.nl

  Hier kun je aanvragen voor hosting plaatsen en dan krijg je vanzelf de scherpste hosting aanbiedingen van kleine en grote hostingbedrijven.

  Overigens heb ik meer negatieve verhalen over Flexservers gehoord en dan met name over de support die gewoon te traag of totaal afwezig is.

  geplaatst op
 • Pheww, ik had ook bijna bij flexweb besteld. Toch even verder zoeken dan.
  Registreren: www.transip.nl 5.99ex/jaar en je hoeft ook niks te faxen of doen, ondertekenen doe je nl met je muis! (en dus ook heel snel verwerkt en aktief) Daarna heb je allerhande zone beheer mogelijkheden.

  geplaatst op
 • @Rene: spammen ze nog?

  http://groups.google.com/groups?hl=nl&lr;=&q=transip spam&sa=N&tab=wg

  geplaatst op
 • Damn, ik ging net ook bij flexservers afnemen. Dan streep ik die ook maar door...

  geplaatst op
 • Easyhosting ofwel www.easycolo.nl is zeker een aanrader. Ik heb hier ook 2 Dell servers. Goede support via een ticketsysteem, maar ook altijd telefonisch bereikbaar.

  geplaatst op
 • wanneer reageert er iemand van flexservers?

  geplaatst op
 • Op het gebied van dedicated servers ben ik een zeer tevreden klant van PCExtreme en EasyColo. Bij beide bedrijven ben ik voorafgaand aan het klant worden op de koffie geweest. Beiden maken op mij een professionele indruk. De ondersteuning die ze bieden is snel en persoonlijk, zonder dat je een SLA hoeft af te sluiten.

  geplaatst op
 • Al jaren zeer tevreden klant bij www.qweb.nl Er gaat heus wel eens wat down, maar dan zitten ze er meteen bovenop. Schappelijke prijzen, snel netwerk. Hun dedicated serverdiensten bieden ze aan via www.servers.nl

  Succes!

  geplaatst op
 • waarschijnlijk als je op webhostingtalk.nl een aanvraag indient krijg je wel enkele reactie's. 100 euro exclusief btw zal bij een server met lage specificaties mogelijk zijn. ik doe hier geen aanbieding, echter mag je wel contact opnemen met vragen. enkele dingen die standaard zijn bij een dedicated server: SLA, uptime garantie (hardware+netwerk+stroom). verder vermelden we bij alle pakketten alle prijzen duidelijk.

  Succes,
  Mark Scholten
  Stream Service (http://www.streamservice.nl)

  geplaatst op
 • @ Jorrit: Dat duurt minimaal 10 uur ;-)

  geplaatst op
 • @Jorrit: FlexServers reageerde eigenlijk best snel op dit weblogbericht: ik kreeg om 12u30 een telefoontje met excuses en de vraag of er nog iets te doen viel om mij als klant te behouden, om 15u08 gevolgd door een e-mailtje met dezelfde strekking, plus een aanbieding voor twee maanden gratis serverhuur en een directe lijn met het hoofd systeembeheer.

  Maar ondanks deze vriendelijke excuses en aanbiedingen blijf ik bij mijn plan om mijn servers naar andere partijen te verhuizen.

  Ik had met deze posting eigenlijk gehoopt op een 'duidelijke winnaar' in de hostingmarkt, maar iedereen schijnt er een andere perfecte hostingpartner op na te houden. En in dat geval bouw ik toch liever verder op de ervaringen van mijzelf en mijn directe collega's:

  De hosting van mijn Linux websites en -applicaties gaat naar Site4u, een bedrijf dat - naast het verzorgen van installatie en serverbeheer - ook ervaring heeft met het bouwen van websites, en daarom erg goed vanuit het bureau-oogpunt met je mee kan denken.

  De hosting van mijn Windows websites en -applicaties wordt al een hele tijd naar volle tevredenheid verzorgt door Poort80; óók weer een bedrijf met veel ervaring in website-ontwikkeling.

  En het rauwe datapompen (denk hierbij aan videostreams en dynamisch uitgebreide Flashbanners) gaat naar DutchView, een partij die ook veel datastreams voor de diverse omroepen en zenders verzorgt.

  geplaatst op
 • Zeer zeer zeer extreem negatief.

  Ik heb bij dit bedrijf een Windows VPS gehuurd. in beginsel lijkt dit een mooi product, maar als je hem eenmaal hebt kom je er achter dat het allemaal erg vaag is opgezet. Immers hoe is het mogelijk om op 1 licentie meerdere servers aan te bieden? Op een rare manier wordt windows opgesplitst met alle nare gevolgen.

  Na installatie van een 3tal applicaties (mail, php mysql) werkt je server al niet meer. Ik ben zelf mcse, dus aan kennis ligt het niet. resultaat: uptime slechts 50%. Als je flex vraagt om sla's, dan zijn die er niet. LET OP: Vragen kost je 80 ct/minuut!!!

  Er waren dagen bij dat het mij 6 telefoontjes (80 ct./ min) kostte en 3 dagen downtijd voordat ze een reboot wilde uitvoeren, want hun argumenten waren dat zo ook alle overige sites onderuit zouden gaan.

  Na 3 maanden geneuzel hierover hebben we eindelijk besloten dat ik slechts een deel van mijn geld terug zouden krijgen. Dit echter heeft mij weer 4 MAANDEN iedere week 2 keer bellen a 10ct /min gekost om het ook overgemaakt te krijgen. Iedere week weer false beloftes. Ik was woedend. Zoals je al kunt zien werd het een princiepe kwestie, want aan belminuten hadden ze de 200 euro er al weer dik uit.

  Nee.... ik ben niet echt te spreken.
  Tip: ga lekker naar WideXS of http://www.nedcomp.nl Je betaald iets meer, maar wat is het toch heerlijk om niets aan je hoofd te hebben.

  geplaatst op
 • Er zijn regelmatig problemen met het interne netwerk van Flexservers. Die worden op zich wel binnen een dag opgelost, alleen hebben ze in mijn geval twee keer tot gevolg gehad dat mijn webserver niet meer of slechts zeer traag bereikbaar was.

  De eerste keer was het netwerk dusdanig geherconfigureerd dat ik mijn firewall plotseling moest openstellen voor icmp packets. Dit heb ik zelf moeten uitzoeken.

  De tweede ongeregeldheid is op moment van schrijven nog steeds niet opgelost, na vier dagen waarin mijn webserver slechts zeer traag bereikbaar is, en geen verbindingen meer naar andere servers kan leggen.

  De reactie van de helpdesk komt neer op: "De bewijslast ligt bij u". Pas nadat ik de output van een serie test-scripts aan hen kon voorleggen, werd de 2e lijn ingeschakeld.

  Mijn advies is om dit bedrijf als hosting oplossing te vermijden.

  geplaatst op
 • Gigantisch slechte service! Zelden heb ik zo'n stelletje eikels aan de telefoon gehad. Ik ben het hele flexservers team afgegaan, en niemand kon mij helpen.

  Mijn 2 dedicated servers lagen plat. support ticket opgestuurd, geen antwoord. Gebeld: uuw servr ies goed, ies niet probleem hoor (zeer slecht Nederlands). De volgende ochtend is de server plotseling weer up.

  een week later vallen er 2 facturen op de mat. 2 keer onderhoud server a 80 euro per uur. Hardwarestoring. Jeah, wright. Op 2 servers tegelijk dezelfde storing???

  Vergeet het maar dat ik die 320 ex btw ga betalen. Wat ik wel ga doen, is over naar een andere hosting provider!!!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.