Firefox passeert 20 miljoen downloads

Firefox passeert 20 miljoen downloads
Firefox passeert 20 miljoen downloads

Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • De open-source browser Firefox blijft aan populariteit winnen ten koste van Microsoft’s Internet Explorer. Van begin december tot half januari maakte 4,78 procent van de internetters gebruik van Firefox, een stijging van 0,88 procent.

  Dit blijkt uit onderzoek van WebSideStory onder 30 miljoen internetgebruikers. In dezelfde periode daalde het gebruik van IE met 0,7 procent tot 92,7 procent. Juni 2004 bedroeg het aandeel IE nog 96,7 procent.

  De Mozilla Foundation heeft zijn Firefox 1.0 browser afgelopen november gelanceerd, nadat de betaversie al meer dan 8 miljoen keer was gedownload. Hoewel Microsoft nog steeds dominant blijft is er na de zege op Netscape, midden ’90, geen andere browser geweest die zo’n snelle opmars had.

  De Firefox browser is mede-ontwikkeld door het nu 19-jarige wizzkid Blake Ross. Als 10-jarige ontwierp Ross webpagina’s. Op 14-jarige leeftijd had hij programmeertalen als C++ onder de knie en haalde hij bugs uit Netscape’s webbrowser, wat Netscape ertoe bracht hem een baan aan te bieden. Vervolgens startte hij op 17-jarige leeftijd met een andere Netscape programmeur, David Hyatt, een project dat uiteindelijk resulteerde in Firefox.

  Bron:
  http://www.telegraaf.nl/i-mail/article17493951.ece

  geplaatst op
 • Yahoo begint de marktpositie van Firefox serieus te nemen. Ze gaan een toolbar ontwikkelen. Hoe lang het duurt voordat slechte irritante toolbars voor Firefox ontwikkeld worden, is een vraag die terecht in dit artikel opgeroepen wordt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.