Firefox gaat voor 10 procent van de websurfers

Firefox gaat voor 10 procent van de websurfers

PCM: Bart Decrem, een woordvoerder van de Mozilla, verwacht dat het marktaandeel van browser Firefox 10 procent zal zijn aan het einde van 2005.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Dream on Bart, dream on....

  geplaatst op
 • Maar wat gebeurt er als Firefox onder de naam van Google op de markt wordt gebracht? Dan is is 10% ineens uitermate realiseerbaar. "We are not building a browser", aldus Google CEO Eric Schmidt eerder deze week.

  Zelf ontwikkelen, dat doen ze dus niet. John Battelle op zijn weblog: "What if...well...what if they don't build a browser, but rather, well, lease one from Mozilla?"

  "The overlap is looking like a Google branded and customized Firefox based browser. To help set it apart from the rest of the browser crowd, they're integrating a lot of their own technologies" meer

  Geen gekke gedachte lijkt me zo....  geplaatst op
 • OK, ok, maar firefox(je) onder Giant Gooooooogle is geen firefox meer. Zó kan ik het ook (hoop ik eens). Ik ging uit van een volledig zelfstandig firefox-bedrijf, maar waarom zouden ze niet slim zijn? Tsja, dat ben ik met je eens: stel je voor: je ontwikkelt een browsertje, of wat dan ook, het wordt een succes(je) en dan opeens kun je het verkopen voor een bedrag waarvan je de rest van je leven broodjes gezond aan de côte d'azur kunt eten, klinkt goed.....

  Maar die Google-Microsoft vete, wordt wél verdacht scherp, wellicht worden bepaalde mensen aan beide kanten opeens verstandig en gaan ze gewoon sámen aan een compleet pakket werken? Dan hebben ze ineens de heeeeeeele markt (op een paar zonderlinge hardhoofden na...).

  geplaatst op
 • Inderdaad geen slechte gedachte Christ. Wat ik echter niet helemaal begrijp is dat volgens mij Mozilla al een marktaandeel heeft van boven de 10 procent. Of zouden ze hier expliciet Mozilla Firefox bedoelen?

  Wordt in ieder geval een interessant gevecht dat inmiddels al the second browserwar wordt genoemd. Een aardige site voor cijfers is: w3schools.com.

  geplaatst op
 • Ik had er geen idee van dat Mozilla al zo'n groot aandeel had. Interessante cijfers!

  @E Maas: ik denk niet dat het zo simpel is als je doet voorkomen (je ontwikkelt een browsertje, dat wordt een succesje en je verkoopt de hele handel). Achter de browserontwikkeling zit grote open source gemeenschap die allemaal samen de broswser stukje bij beetje naar een hoger plan tillen. Het is echt geen kwestie van programma ontwikkelen, lanceren en wachten tot het een succes wordt (of niet).

  Je hebt wel gelijk wanneer je zegt dat Firefox onder de vlag van Google een heel ander verhaal is dan Firefox alleen. Met de steun van een op internet zo dominante speler als Google verandert de zaak volkomen...

  geplaatst op
 • Ja leuke stats zijn dat. Maar wel de stats van W3schools, en daar komen echt bijna uitsluitend browsergeeks.

  The statistics above are extracted from W3Schools' log-files, but we are also monitoring other sources around the Internet to assure the quality of these figures


  Een site die zo zijn eigen statistieken als algemeen geldend op het web zet, is niet serieus te nemen als bron. Je zou zelfs kunnen zeggen dat W3Schools zichzelf hiermee voor paal zet.

  Voor een reëel beeld: Op Startpagina is 99% Explorer 5 of 6. TheCounter.com, die wel globaal meet, plaatst Mozilla op 2%, en IE op ruim 92% (bron). Ter accentuering, op mijn site (met een vrij technische doelgroep) is het aandeel IE zo'n 89%, en Firefox staat op 3,7%.

  geplaatst op
 • Eens met je conclusie Anders; dit probleem heeft echter iedere bron die je gebruikt. Zo verwacht ik dat de meeste bezoekers van Startpagina 'eenvoudige' gebruikers zijn die standaard IE gebruiken (was al geinstalleerd op hun pc). Andere statistieken kun je overigens vinden via de links op dit weblog.

  geplaatst op
 • Mozilla is eenvoudigweg een handige browser. Met enkele leuke features. Meer niet. Mij bevalt het al een jaar.
  Maar dat is het niet. Het succes van Mozilla is een cyclisch fenomeen: Google is namelijk 'uit', want Google is mega-binnen. Google kán niet groter worden. Mozilla wél.
  En mensen, -zeker de innovatieve internet adepten- willen niet horen bij millionairs, maar bij lui waarmee ze zich kunnen identificeren: het miskende talent. Mozilla dus, en vroeger Google.
  Want Google is niet meer rebels.

  geplaatst op
 • @Christ/adverto, ik kan je helemaal volgen, maar het zal niet de eerste keer zijn dat diegene die de scepter zwaait opeens eieren voor zijn geld kiest en de rest verbaasd achter laat.

  Maar ik weet niet de verdeling van aandelen firefox, dus kan daar verder ook niets zinnigs meer over zeggen.

  geplaatst op
 • onhaalbaar lijkt het niet, het kan best een mooie combi zijn, google met firefox, als ze het google concept "simpel" blijven behouden, is het mede door de grote goodwill best eens mogelijk dat 10% gehaald wordt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.