Firefox gaat voor 10 procent van de websurfers

26 oktober 2004, 08:20

PCM: Bart Decrem, een woordvoerder van de Mozilla, verwacht dat het marktaandeel van browser Firefox 10 procent zal zijn aan het einde van 2005.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  E Maas

  Dream on Bart, dream on….


  26 oktober 2004 om 12:44
  E Maas

  OK, ok, maar firefox(je) onder Giant Gooooooogle is geen firefox meer. Zó kan ik het ook (hoop ik eens). Ik ging uit van een volledig zelfstandig firefox-bedrijf, maar waarom zouden ze niet slim zijn? Tsja, dat ben ik met je eens: stel je voor: je ontwikkelt een browsertje, of wat dan ook, het wordt een succes(je) en dan opeens kun je het verkopen voor een bedrag waarvan je de rest van je leven broodjes gezond aan de côte d’azur kunt eten, klinkt goed…..

  Maar die Google-Microsoft vete, wordt wél verdacht scherp, wellicht worden bepaalde mensen aan beide kanten opeens verstandig en gaan ze gewoon sámen aan een compleet pakket werken? Dan hebben ze ineens de heeeeeeele markt (op een paar zonderlinge hardhoofden na…).


  26 oktober 2004 om 15:20
  Christ / Adverto

  Ik had er geen idee van dat Mozilla al zo’n groot aandeel had. Interessante cijfers!

  @E Maas: ik denk niet dat het zo simpel is als je doet voorkomen (je ontwikkelt een browsertje, dat wordt een succesje en je verkoopt de hele handel). Achter de browserontwikkeling zit grote open source gemeenschap die allemaal samen de broswser stukje bij beetje naar een hoger plan tillen. Het is echt geen kwestie van programma ontwikkelen, lanceren en wachten tot het een succes wordt (of niet).

  Je hebt wel gelijk wanneer je zegt dat Firefox onder de vlag van Google een heel ander verhaal is dan Firefox alleen. Met de steun van een op internet zo dominante speler als Google verandert de zaak volkomen…


  26 oktober 2004 om 17:15
  EJ

  Mozilla is eenvoudigweg een handige browser. Met enkele leuke features. Meer niet. Mij bevalt het al een jaar.

  Maar dat is het niet. Het succes van Mozilla is een cyclisch fenomeen: Google is namelijk ‘uit’, want Google is mega-binnen. Google kán niet groter worden. Mozilla wél.

  En mensen, -zeker de innovatieve internet adepten- willen niet horen bij millionairs, maar bij lui waarmee ze zich kunnen identificeren: het miskende talent. Mozilla dus, en vroeger Google.

  Want Google is niet meer rebels.


  26 oktober 2004 om 19:26
  E Maas

  @Christ/adverto, ik kan je helemaal volgen, maar het zal niet de eerste keer zijn dat diegene die de scepter zwaait opeens eieren voor zijn geld kiest en de rest verbaasd achter laat.

  Maar ik weet niet de verdeling van aandelen firefox, dus kan daar verder ook niets zinnigs meer over zeggen.


  26 oktober 2004 om 19:34
  Dubliner

  onhaalbaar lijkt het niet, het kan best een mooie combi zijn, google met firefox, als ze het google concept “simpel” blijven behouden, is het mede door de grote goodwill best eens mogelijk dat 10% gehaald wordt.


  27 oktober 2004 om 10:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!