FeedBeep

FeedBeep

Voor iedereen die nog niet voldoende informatie tot zich krijgt is er nu FeedBeep. FeedBeep zet RSS-feeds om in SMS-alerts waarbij je zelf filters kunt instellen om te bepalen welke feeds wel en niet via SMS-alert worden aangeboden. Voorlopig in beta (waarvoor nog beta-testers worden gezocht) en waarschijnlijk alleen beschikbaar voor de Amerikaanse markt!?

Moet volgens mij niet zo moeilijk zijn om dit op te zetten voor de Nederlandse markt; of is deze al beschikbaar?


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Tsja. Doet me denken aan het artikel op Emerce van vandaag, dat van de 80.000 beleggers bij de Alex Beleggersbank er slechts een paar honderd gebruik maken van de SMS alert service. En dat zijn dan nog gebruikers die waarschijnlijk geeneens op de hoogte zijn van het bestaan van RSS-feeds.

  Ik denk dan ook dat deze dienst weinig toe zal voegen aan de RSS-beleving. Genoeg gratis RSS-readers, offline of online, die met eenzelfde filter gewoon bepaalde RSS-headers highlighten. Hoef je geen dure en SMS-service voor te starten waarvan de berichten 9 van de 10 keer toch niet zo relevant blijken te zijn.

  geplaatst op
 • Ik zit eigenlijk te wachten op een RSS feedreader die op een USB stick gezet kan worden. Dus niet geinstalleerd op de pc. iemand een idee hiervoor??

  geplaatst op
 • Ik heb het onderstaande nog niet uitgeprobeerd, maar wellicht is het handig.

  Mobile Desktop let's you carry your desktop on USB flash drives. You install Optimal Desktop on your removable drive (Mobile Desktop) and launch it on on any windows based computer. With Optimal Desktop you can carry all of your Internet favorites, Internet passwords, RSS feeds, custom desktop settings (toolbar, keyboard shortcuts, skins), plus your file viewer, zip application and popup blocker on your USB drive. See our Mobile Desktop bundling deals. We offer biometric Mobile Desktop drives.

  geplaatst op
 • Goed idee; moet eens kijken of ik FeedDemon kan installereren op een USB-stick!

  geplaatst op
 • Ik heb het programma net ge-installeerd op een USB-stick. Het bevat een geintegreerde RSS reader. Voor zover ik zie is het niet mogelijk om een eigen RSS reader te installeren.

  Over het gebruik van de ge-integreerde RSS reader ben ik wel te spreken. Je kunt de demo-versie 20 keer gebruiken.

  Ik zal eens zoeken of er mogelijkheden zijn om je eigen RSS reader op een USB-stick te krijgen.

  geplaatst op
 • Naast je RSS feeds kun je ook een browser (Firefox) en een e-mailprogramma (Thunderbird) vanaf een USB stick draaien. Deze versie van Firefox biedt ook de mogelijkheid om RSS feeds te lezen.

  Wellicht handig voor mensen die Firefox willen draaien, maar waarbij het systeembeheer het niet toelaat om programma's te installeren.

  geplaatst op
 • Kijk dat zijn berichten.
  het progje is dus 20 x in de demo en dan betalen?
  mmm als het een mooi progje is en niet te duur...
  het is gewoon DE oplossing voor het mobile zijn.
  Ik gebruik voor FTP: Filezilla, Mail: POCOMAIL PE en dus nu nog een browser voor de prive favorieten en...een RSS Reader.

  geplaatst op
 • @ Marc : Graag gedaan :-). Je kunt inderdaad maximaal 20 keer uitproberen. Het programma kost 29 dollar.

  Ik zou graag mijn usb-stick met rss-feeds ook in mijn autoradio kunnen gebruiken. De autoradio zou dan de headlines van de feeds moeten kunnen laten zien (eventueel zouden de berichten voorgelezen kunnen worden).

  geplaatst op
 • Hahahaha, next step, Newsmaker. Is er geen nieuws, dan maakt het programma news ;-)

  geplaatst op
 • Zoals altijd zijn er al mensen bezig met het omzetten van RSS naar audio. Nu alleen nog een autoradio met internetverbinding. Of een iPod of USB stick met internetverbinding en ik ben klaar.

  geplaatst op
 • @Marco: pas wel op het lijkt misschien dat je hem op de stick hebt staan maar toch worden DLLs op je pc gezet. Test het na install dus op een andere pc waar geen FeedDemon opstaat.

  geplaatst op
 • FeedDemon op een USB stick is volgens mij niet mogelijk. Ik heb geprobeerd het op een stick te installeren. FeedDemon werkt wel, maar alle feeds en hun inhoud worden op de lokale schijf opgeslagen. Ook moet je iedere keer de introductieschermen door als de USB stick wordt gebruikt op een PC zonder FeedDemon.

  Wellicht komt er een FeedDemon voor USB-sticks. Nadeel voor de maker is natuurlijk wel dat 1 programma op meerdere PC's gebruikt kan worden. Wellicht dat er een ander soort van licentie mogelijk is? USB-stick afhankelijk en niet computerafhankelijk?

  geplaatst op
 • Ik heb inmiddels FeedDemon geinstalleerd op een USB stick en via File/Manage Cache kun je ook aangeven waar je de feeds en hun inhoud wilt opslaan. Hiervoor kun je een directory aanmaken op de USB-stick.

  Ik zit nog met twee dingen, de eerste is dat je de licentiecode iedere keer opnieuw moeten invoeren (dit kun je natuurlijk in een tekstbestandje plaatsen op de USB-stick en iedere keer invoeren als je op een nieuwe pc werkt maar toch). Verder lijkt het er op dat FeedDemon naast licentiecode nog iets anders wegschrijft naar lokale schijf. Maar wat?

  To be continued maar ik denk dat het gaat lukken!

  Update #1
  Is inmiddels gelukt; with a little help of some friends :-)
  Using USB keydrive to synchronize FeedDemon

  Update #2
  Nog wat handige tips van het FeedDemon-forum:

  I use a USB thumb drive so I can move between work and home each day. I have a couple of suggestions:

  1) Get the fastest drive you can. A lot of my speed problems got better when I bought a SanDisk Cruzer Titanium which is described as "...the first Hi-Speed USB flash drive to break double-digit transfer rate (15MB/s read, 13MB/s write), and also comes with a retractable USB connector." The 512 has dropped into the $50-$60 range since SanDisk announced a 1GB version at CES.

  I would like to try a iPod shuffle to solve my data needs and keep my podcasts off my iPod, but I am concerned about the transfer rate. I can't find it published anywhere.

  2) Periodically defrag the thumb drive. It only takes a couple of minutes, but it really improves FeedDemon's speed.

  geplaatst op
 • Blogt.nl heeft nu naast Pocomail als mailoplossing voor alle accounts, Firefox portable voor het surfen en favorieten, Fillezilla voor alle FTP klusjes nu ook een FeedReader voor op de USB-stick: Effbot.

  Binnenkort maar eens proberen!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.