Explosie Nederlandse webloginiatieven

Explosie Nederlandse webloginiatieven

Nederland telt meer dan 250.000 weblogs (excl. de 500.000 MSN Spaces), web-log.nl heeft deze week de mijlpaal van 100.000 weblogs bereikt en Nederland kent inmiddels evenveel weblog-uitgeverijen als de VS (naast Michiel Frackers, Henk de Hooge en P-I-M, kunnen we op korte termijn 2-3 nieuwe serieuze iniatieven verwachten).

Ook de afgelopen week weer een aantal interessante iniatieven die ik jullie niet wil onthouden:

Heb ik nog iets gemist?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Molblog misschien? Ikzelf ben ook begonnen trouwens, maar dat is geen headliner ;)

  geplaatst op
 • Goedzo.com uiteraard :) Met 85.000 bezoekers per maand, en een eigen web-radio station allang geen initiatief meer te noemen ;).

  p.s. binnenkort vaste DJ's op radio goedZO.com dus watch this space :)

  geplaatst op
 • 85.000 bezoekers?
  http://www.nedstatbasic.net/s?tab=1&link=1&id=777882

  geplaatst op
 • Jazeker 85.000. Ik vertrouw alleen iets meer op de statistieken van mijn webserver en de gegevens die uit wusage komen.

  Dit waren de gegevens voor april 2005:
  Er waren in totaal 84.335 bezoekers die bij elkaar 2.148.518 hits hebben gegenereerd. Zij hebben allemaal 269.401 pagina's bekeken waarbij er 146,67 Gigabyte aan dataverkeer is gebruikt.

  Als we gaan kijken naar de gemiddelden komen er gemideld 2.811 bezoekers per dag die 71.617 hits en 51.843 bestanden opvragen. Het verbruikte dataverkeer per dag komt hiermee op 4,88 Gigabyte.

  p.s. veel firewalls blokken nedstat uit "veiligheids" overwegingen, dus die metingen vertrouw ik niet echt meer voor 100%.

  geplaatst op
 • @Julien: Firewalls die NedStat blocken? Dat is de eerste keer dat ik dat hoor... maar ik geef je wel gelijk als je zegt dat de NedStat teller niet zaligmakend is.

  geplaatst op
 • Kijk maar eens bij de ad-rules van bijvoorbeeld outpost firewall.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.