Europa telt om en bij de 28 miljoen sekssites

27 juni 2004, 11:34

De meeste sekssites buiten Amerika staan op .de-domeinen. Dat blijkt uit een onderzoek van Secure Computing. Met een eigen internetfilter onderzocht het bedrijf hoeveel pagina’s met commerci?le webseks er zijn buiten de .com-, .net- en .org-domeinen. Daaruit is gebleken dat Europa 28,4 miljoen sekspagina’s op het internet telt.

Tien miljoen daarvan staan op Duitse domeinnamen, 8,5 miljoen zijn gehosted in Engeland. Heel opmerkelijk is de positie van Nederland dat zesde staat op de wereldranglijst en de derde plaats bekleedt in Europa. Op het .nl-domein staan 1,9 miljoen internetpagina’s met webseks, bijna het dubbele van Rusland en Polen samen. Nog een interessant gegeven: geen enkel Europees land heeft geen commerci?le sekssites, inclusief de 28.000 in Liechtenstein (.li-domein) en de 2.400 pagina’s op het .mc-domein in belastingparadijs Monaco. Alleen de Arabische wereld is nagenoeg vrij van sekssites als men tenminste de hosting op lokale internetdomein . Enkel Libi? en Isra?l staan hosting van sekspagina’s toe.

Bron:

http://www.webfactor.be/

http://www.securecomputing.com/news_display.cfm?nid=445

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!