Energiebedrijf.com neemt Evolta over

Energiebedrijf.com neemt Evolta over

Het in 2000 opgerichte Energiebedrijf.com neemt online stroomverkoper Evolta over. Met de overname wil Energiebedrijf.com zich meer op consumentenmarkt begeven.

Dit zei Energiebedrijf.com tegen Het Financieele Dagblad. Evolta had 35.000 klanten in haar bestand en werd in 2002 opgericht. Energiebedrijf.com (opgericht in 2000) bedient nu 300.000 stroomklanten. Het bedrijf nam in oktober vorig jaar ook al een andere nieuwkomer, Durion, over. De drie merknamen blijven naast elkaar bestaan. Energiebedrijf.com, eigendom van investeerders Newion, Nesbic en Strr IT Up, richtte zich voor de aankoop hoofdzakelijk op de zakelijke markt. Evolta en Durion mikken echter op de consumentenmarkt, die vanaf 1 juli geliberaliseerd wordt. De zakelijke markt is al volledig vrij. Energiebedrijf.com verwacht door te zullen groeien naar 600.000 klanten. Het bedrijf sluit volgens de krant niet uit dat het in de toekomst de verkoopdivisies van enkele ex-nutsbedrijven zal overnemen, zoals Nuon, Essent, Eneco, Delta, NRE, Cogas, Intergas, RWE, Ons en Westland. Hun verkoopactiviteiten hebben nu nog veel waarde, maar dat kan volgens Energiebedrijf.com snel afgelopen zijn als hun marktaandeel inzakt.

Bron:
http://www.marketing-online.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.