Een bezoeker is in de VS ruim 31? waard

Een bezoeker is in de VS ruim 31? waard
,

Volgens business 2.0 vertegenwoordigt een maandelijkse website bezoeker gemiddeld 38 US$ (ruim 31 euro) aan waarde voor websites in de US.

Die uitspraak is gebaseerd op grote overname deals die zijn geanalyseerd door August Capital. Een woordvoerder van dat bedrijf, maar ook andere Venture Capitalists geven aan dat de waarde per type bezoeker en / of site wel varieert. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een site al omzet genereert, per slot van rekening moeten alle ‘eyeballs’ wel worden omgezet in klinkende munt.

De meest waardevolle traffic wordt gegenereerd door sites die middels content met een ‘viraal’ karakter trouwe bezoekers aan zich weten te binden. Een vertaling van deze cijfers naar de Nederlandse markt geeft een interessant beeld.

Natuurlijk geldt voor Europa een andere waarde van websites en kunnen we de bezoekerswaarde niet zomaar vertalen, maar als ‘vingeroefening’ is het een leuk plaatje:

image
Bron uniek bereik: STIR

Hierbij heb ik de STIR cijfers voor uniek bereik losgelaten op de sites die in oktober door STIR werden gemeten. Bovenstaand is de top 25 van meest waardevolle websites. Maar, hierbij heb ik er geen rekening mee gehouden dat sommige websites geen advertentieruimte aanbieden en mogelijk niet eens inkomsten genereren met de website. Dit plaatje wordt helemaal interessant wanneer ook bereikscijfers voor Marktplaats door STIR worden gepubliceerd, aangezien de overname van Marktplaats vorig jaar veel stof deed opwaaien!Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Heb vanmorgen dit bericht helemaal gemist. Blijf het een vreemde benadering vinden om de waarde van een website uit te drukken in een vast bedrag per (unieke) bezoeker. Maar voor de statistieken, Marketingfacts meet ca. 90.000 unieke bezoekers per maand x 31 euro/bezoeker zodat we uitkomen op ca. 2,7 miljoen euro.

  Hmmm, binnenkort toch maar weer eens met Paul praten ;-)

  geplaatst op
 • Onze (flabber.nl) statistieken melden over oktober:

  5.755.441 bezoekers * 31 euro = TROPICANA
  WIE MAAKT ONS LOS!!!!

  Toch dat absolute en unieke bereik?? We weten het niet. Het is maar weer wat de gek er voor geeft

  geplaatst op
 • Bericht staat al drie weken op Marketingfacts ;-)
  http://www.mediafact.nl/comments.php?id=10654_0_1_0_C (14 reacties)

  Een opmerkelijke benadering is het wel. Veel is natuurlijk afhankelijk van wie de bezoekers zijn en wat je van ze weet. Bezoekers op Funda zou ik misschien wel een factor 100 hoger waarderen dan bezoekers op Startpagina, bezoekers op Kieskeurig.nl misschien ook nog wel tientallen maal zoveel als bezoekers op Hotmail.

  geplaatst op
 • Hehe, er komen ook zoveel berekeningen voorbij dat ik de associatie met de eerdere discussie niet heb gelegd. Komt natuurlijk doordat het toen nog 32 euro waard was ;-)

  Vwb de waardebepaling van een site; daar moeten toch wetenschappelijke modellen voor zijn.

  geplaatst op
 • Ben benieuwd, in elk geval naar dat wetenschappelijke model ;) Maar ongetwijfeldhebben de accountantcy mannen van Nederland er wel wat ideeën bij. Toekomstige winst en zo.... alleen op basis waarvan schat je die dan in. Dan ga je toch weer terug naar die bezoekers. Maar ikb en het ook eens met Anders dat het per type bezoek in elkg eval veeel uitmaakt wat ie waard is. En Anders, sorry, ik had je berichtje ook niet meer zo vers in 't geheugen!

  geplaatst op
 • de site waarderen per bezoeker vind ik wel erg kort door de bocht. Zoals Anders al zegt een bezoeker van funda heeft wellicht veel meer waarde dan een bezoek aan een andere site. In adwords model zie je dit bv al terug, traffic genereren op trefwoorden hypotheken is toch een stuk duurder dan het trefwoord fietsenmaker, is appels met peren vergelijken. Aan de andere kant kun je nu ook zeggen dat bv ilse.nl gewoon bezoek inkoopt met als doel advertentieinkomsten uitbreiding, dus het bezoek zegt wel iets over de waarde. Ik denk dat je aan de omzet van een bedrijf (uit x aantal jaren) wel kunt halen wat de waarde is, de omzet is ook gerelateerd aan het bezoek, immers weinig bezoek levert volgens mij ook weinig omzet en omgekeerd. Andere belangrijke factoren zijn potentie en concurrent opkopen. Denkt iemand dat marktplaats voor 250 mln verkocht is op basis van omzet en bezoek? De formule omzet x factor x potentie x concurrentiebeperking zal eerder in de buurt komen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.