Emerce heeft meeste RSS-lezers per dag

Emerce heeft meeste RSS-lezers per dag

Hoeveel lezers zijn er geabonneerd op jou RSS-feed?Via de teller van Feedburner is voor een groot aantal marketingblogs het aantal RSS-lezers per dag af te lezen. Helaas maakt niet iedere marketingblog of -site gebruik van Feedburner (zoals Adformatie en Molblog) of heeft men er voor gekozen de teller niet openbaar te maken (zoals Emerce). Toch kan indirect voor iedere site een redelijke schatting worden gemaakt van het aantal RSS-lezers per dag.

Wie namelijk in Bloglines zoekt naar een bepaalde site krijgt daarbij het aantal subscribers (of lezers) te zien. Op basis van de aanname dat Bloglines voor alle marketingblogs en -sites de meest gebruikte RSS-reader is met een aandeel van ca. 25 procent, kan vervolgens een schatting worden gemaakt van het totale aantal RSS-lezers.

Schatting van het aantal RSS-lezers per site (gebaseerd op Bloglines en Feedburnercijfers van vrijdag 14 oktober)

Van de marketingblogs en -sites blijkt Emerce veruit de meeste RSS-lezers per dag te hebben, gevolgd door Marketingfacts, Adformatie, Frankwatching en Dutchcowboys.

Let wel, deze schattingen zijn gebaseerd op de Bloglines en Feedburner-cijfers van vrijdag 14 oktober. Veel sites hebben de meeste bezoekers en RSS-lezers op maandag of dinsdag. Op deze dagen kan het aantal RSS-lezers dan ook beduidend hoger liggen. In de lijst zijn alle weblogs meegenomen die meer dan 100 RSS-lezers per dag hebben.


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Grappig dat de verhoudingen bij elke reader zo verschillend zijn.

  Als ik namelijk alleen naar Bloglines kijk, kom ik (als ik het goed doe althans) tot de volgende hoeveelheid subscribers:

  Emerce: 343
  Frankwatching: 216
  Dutchcowboys: 133
  Marketingfacts: 52

  Deze verhoudingen (procentueel) strookt niet helemaal met de bovenstaande cijfers

  geplaatst op
 • Paul, in Bloglines moet je wel alle subscribers bij elkaar optellen; zo komt Marketinfacts iets van 5 keer voor in Bloglines.

  geplaatst op
 • Toch jammer dat de Emerce rss feeds niet begrepen worden door www.start.com Werkt in mijn ogen veel prettiger dan menig rss-reader. Emerce kan dus nog meer lezers krijgen.

  geplaatst op
 • goed stukje onderzoek :-)

  geplaatst op
 • Veel RSS readers is niet perse iets goeds. Ik gebruik zelf RSS voor sites, die maar heel af en toe iets interessants voor mij hebben. Emerce staat wel in mijn live bookmarks, maar dat betekent dus ook dat ik de site amper meer oproep.

  geplaatst op
 • Op dit moment geeft Feedburner aan dat de nieuws-feed van Emerce tussen 2400 en 2500 lezers per werkdag heeft.

  De feeds van Agenda, Downloads, Movers& Shakers en Reacties hebben bij elkaar zo'n 300 lezers per dag.

  De feeds van de reacties per artikel lopen niet via Feedburner. Dat zijn duizenden feeds, dus dat is redelijk onoverzichtelijk.

  geplaatst op
 • En hoeveel in de weekends Anton? Ik zie op Marketingfacts een duidelijke daling vanaf vrijdag.

  Zie ook Heeft RSS-diversificatie zin? voor een schatting van de diverse feeds. Voor Agenda (88), Downloads (32), Movers & Shakers (52) en Reacties (108) schatte ik het aantal abonnees op 280.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.