Emerce failliet?

Emerce failliet?

Al eerder stelde ik de vraag of Emerce de zomer van 2003 zou gaan halen. Vandaag meldt Adam Curry dat hij uit betrouwbare bron heeft vernomen dat voor Emerce afgelopen donderdag faillisement zou zijn aangevraagd. Emerce hoofdredacteur Oscar Kneppers meldt Rickert (waarom hem?) dat het slechts een gerucht is en dat Emerce dus niet failliet is. De laatste update komt van Maarten van den Biggelaar, directeur van Quote Media, die bevestigt dat inderdaad het faillisement van Emerce is aangevraagd.

To be continued…


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Zou zonde zijn, net nu Emerce de mijlpaal van 15.000 reacties in vier jaar tijd heeft doorbroken.

  geplaatst op
 • Quote Media, 51 procent aandeelhouder van Emerce BV heeft het faillissement van Emerce aangevraagd. Directeur Maarten van den Biggelaar beloofde eerder Emerce-aandelen over te nemen van Quote Media, maar zover is het niet gekomen.

  Op het redactioneel onafhankelijke Quotenet verscheen gisteravond een bericht van Marleen Zachte waarin Van den Biggelaar de aanvraag van het bankroet kort bevestigde, met als reden:

  'Om het personeel en de crediteuren van Emerce te beschermen', aldus van den Biggelaar, 'op deze wijze kunnen in ieder geval geen nieuwe verplichtingen worden aangegaan.'

  De 49 procent aandeelhouder was Oscar Kneppers, uitgever van het blad en de site en oprichter in 1998. De bedoeling was dat Van den Biggelaar en Kneppers samen verder zouden gaan met Quote.

  Van den Biggelaar was niet bereikbaar voor een toelichting.

  Kneppers: "We hebben sinds november 2002 onderhandeld over verschillende opties met de aandelen en over uitgeefplannen. Die hebben geen resultaat opgeleverd. Quote heeft wel laten weten dat ze het faillissement gingen aanvragen, maar officieel ben ik nog niet op de hoogte."

  Volgens Kneppers kunnen belangrijke details pas later bekend worden. De financiële nood was volgens hem niet zo hoog: "Tot op heden zijn alle rekeningen betaald, personeel heeft nog geen dag te laat salaris ontvangen en gisteren nog heb ik belastingen betaald."

  De geldkraan is nu dicht, en naar het zich laat aanzien worden lopende verplichtingen betaald. In juni is het, voorlopig, laatste nummer van Emerce verschenen. In maart voerde de uitgever al een sanering door die een aantal werknemers de baan kostte.

  Een aantal freelancers die voor het blad en de site Emerce werkten, begon gisteren uit voorzorg na geruchten van een op handen zijnd bankroet met een Yahoo Group om hun belangen te bundelen. Ze willen een poging doen de titel uit de boedel over te nemen, als genoegdoening voor eventuele uitstaande verplichtingen.

  De kans op de een tweede leven van de huidige e-commerce uitgave van Quote lijkt aanwezig.

  Bron:
  http://www.planet.nl/

  geplaatst op
 • Het einde lijkt nabij voor Emerce. Quote Media heeft faillissement aangevraagd voor zowel het blad als de website Emerce.nl, zo schrijft Webwereld. Quote Media heeft 51 procent van de aandelen van Emerce in handen. De andere 49 procent van de aandelen zijn in handen van hoofdredacteur Oscar Kneppers van Emerce.

  "Emerce BV kan niet meer aan zijn betalingen voldoen. Wij zijn één van de weinige partijen die nog geld krijgen van Emerce, dus hebben we faillissement aangevraagd," aldus oprichter van Quote Media Maarten van den Biggelaar op Webwereld.

  Maandag ontkende hoofdredacteur Oscar Kneppers nog alle geruchten. "Er is niets van waar; we hebben afgelopen donderdag nog een feest gegeven wegens ons 5-jarig bestaan."

  Het voortbestaan van Emerce was al maanden onzeker. In maart 2003 wilde Quote Media helemaal stoppen met het zakenblad en de website. Daar stak Maarten van de Biggelaar een stokje voor. Emerce moest alleen zijn personeelsbestand halveren tot vijf. Inmiddels werken er nog maar twee redacteuren bij Emerce naast Oscar Kneppers.

  Bron:
  http://nu.nl/

  geplaatst op
 • Webwereld komt met dit nieuws: Quote Media, dat 51 procent van de aandelen van Emerce in handen heeft, vraagt het faillissement aan voor zowel het blad als de website. "Emerce BV kan niet meer aan zijn betalingen voldoen. Wij zijn één van de weinige partijen die nog geld krijgen van Emerce, dus hebben we faillissement aangevraagd", legt oprichter van Quote Media Maarten van den Biggelaar uit.

  Of het blad en de website Emerce gaan verdwijnen, hangt af van de gesprekken met de curator, aldus Van den Biggelaar. De andere 49 procent van de aandelen van Emerce BV zijn in bezit van Oscar Kneppers die het blad in 1998 oprichtte. "Ik heb ook gelezen dat Maarten [van den Biggelaar, red.] faillissement aangevraagd zou hebben. Officieel is er geen sprake van faillissement", reageert Kneppers.

  Vreemd overigens: Maarten van den Biggelaar had de intentie onlangs om het belang van Quote Media als prive persoon over te nemen. Webwereld geeft aan dat dit nooit is gebeurd, maar daar is geen confirmatie van te krijgen. Het zou immers betekenen dat ´Biggie´ zelf het faillissement van Emerce heeft aangevraagd...

  Bron:
  http://www.hyped.nl/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.