Elsevier.nl trekt 10.000 bezoekers per dag

Elsevier.nl trekt 10.000 bezoekers per dag
, Dimmle
@andersfloor

WebWereld meldt dat de nieuwe Elsevier-site, die 13 dagen geleden gelanceerd werd, 10.000 bezoekers per dag trekt. Of het unieke bezoekers zijn wordt niet als zodanig benoemt, wel claimt het opinieweekblad dat de bezoekers gemiddeld meer pagina’s bekijken dan bij andere nieuwssites.

In de eerste dagen na de opening hebben ruim tienduizend abonnees zich geregistreerd voor de online abonneetoegang. Hiermee kunnen ze onder meer toegang krijgen tot het digitale Elsevier-archief.

Het opinieweekblad heeft nog wel een lange weg te gaan. Van de 6 grote dagbladen (Telegraaf, NRC, Volkskrant, AD, Trouw en het Parool) publiceerde WebWereld in het voorjaar de bezoekersaantallen. Nu zijn dit unieke bezoekersaantallen per maand, maar nemen de 1 miljoen bezoekers per maand van het Algemeen Dagblad, en zetten we dit af tegen de 50.000 unieke bezoekers per dag die de krant volgens MailMedia heeft, dan kan voorzichtig geconcludeerd worden dat je de bezoekersaantallen door 20 kunt delen om de unieke bezoekers per dag te krijgen. Daarmee zou het overzicht van WebWereld neerkomen op het volgende:

Telegraaf*: 157.000 unieke bezoekers per dag
NRC: 100.000
Volkskrant: 85.000
AD: 50.000
Trouw: 24.000
Parool*: 14.000

* De Telegraaf en het Parool vereisen (nog) geen registratie van de bezoeker.

Nu.nl, waar Elsevier naar eigen zeggen de concurrentie mee wil aangaan, trekt op werkdagen rond de 4 miljoen pageviews. Cijfers over unieke bezoekers zijn me niet bekend.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

  • Zolang deze cijfers niet door een onafhankelijke partij beverstigd worden neem ik ze nog maar even met een flinke korrel zout... [Zeker na het bericht dat Speuders.nl naar alle waarschijnlijkheid veel minder bezoekers trekt dan ze eerst zelf claimden]

    geplaatst op
  • Denk dat Elsevier nooit in de buurt gaat komen van Nu.nl, net zo goed als dat startkabel e.a. nooit in de buurt gaan komen van Startpagina.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.