Einde van webdesign als vak in zicht?

Einde van webdesign als vak in zicht?

Via een persbericht introduceert House Of Templates complete website ontwerpen vanaf EUR 30. House of templates is daarmee de zoveelste aanbieder van ‘professionele webdesigns’. Zo kennen we via e-ondernemer inmiddels templatemonster.com, template-blowout.com, boxedart.com, templateshop.be en q3pro.com.

Betekent dit het einde van de professionele webdesigner?


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • nee, natuurlijk niet.

  de meeste opdrachtgevers willen geen template, maar een design dat past binnen hun huisstijlregels.

  dit is hooguit aardig voor de groenteboer op de hoek, maar die laat zijn website in de regel al bouwen door zolderkamer-achtige 'bedrijfjes' met lachwekkend lage uurtarieven.

  geplaatst op
 • Niet helemaal mee eens, ik zie toch een aantal templates die eenvoudig naar wens zijn aan te passen en die niet onderdoen voor de gemiddelde design van grote websites. Laat een designer er nog eens een dag aan werken, dan ben je nog steeds goedkoper uit dan dat je nu kwijt bent aan een designbureau.

  Iemand al ervaring met dit soort standaard templates?

  geplaatst op
 • 2. LICENTIE
  Onze website geeft u een niet-exclusieve, beperkte licentie om de web templates en andere producten die onafhankelijke leveranciers via onze site verkopen (de ”producten”), te gebruiken volgens deze Voorwaarden (de “Licentie”), die door ons bedrijf zijn opgesteld.

  Leuk!

  geplaatst op
 • Zij zijn gewoon een reseller van Templatemonster. Via dat mooie URL-info kun je het IP-adres achterhalen van de preview site, waarna je met dat IP adres in je adresbalk direct bij Templatemonster uitkomt.

  Ric

  geplaatst op
 • Ric, klopt inderdaad maar dit stond ook vermeld in het persbericht:

  "House Of Templates is een wederverkoper van Artvertex. Door een deel van de commissie af te staan aan de klant is House Of Templates altijd 5% goedkoper dan Artvertex en gelieerde websites zoals www.templatemonster.com."

  Het antwoord op de vraag of dit het einde betekent van de professionele webdesigner is uiteraard nee. Vraag me uberhaupt af of er partijen zijn die een dergelijke standaardtemplate gebruiken voor hun website. Ik zou zelfs als groenteboer op de hoek een eigen look-and-feel willen hebben en daar liever iets meer voor willen betalen.

  geplaatst op
 • Marco, het is niet het einde van de webdesigner. Zoals Pipo eerder aangeeft willen veel bedrijven toch een eigen unieke vormgeving dat aansluit bij hun look-en-feel.

  Als je van templatemonster een uniek design wilt, ben je ca. 800 - 900 dollar kwijt. Dan moet je vervolgens nog gaan hobbyen om de design aan te passen met je eigen huisstijl elementen.

  Het is absoluut een uitkomst voor kleine bedrijven met een krap budget, die wel handig zijn met computers. In een handomdraai heb je een leuke site.

  Professionaliteit, huisstijl, originaliteit enz. zijn dan geen issues. De templates zien er netjes uit, wel enigszins voorspelbaar. Ik denk dat een geoefend oog, deze templates er gemakkelijk uitpikt.

  Ric

  geplaatst op
 • Het is niet het einde van webdesign, maar het schudt wel lekker aan de boom. Het is het verschil tussen de stockfoto en de foto in opdracht. Heerlijk: webdesign is al veel te lang het domein van amateurs.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.