Einde van webdesign als vak in zicht?

23 augustus 2004, 08:07

Via een persbericht introduceert House Of Templates complete website ontwerpen vanaf EUR 30. House of templates is daarmee de zoveelste aanbieder van ‘professionele webdesigns’. Zo kennen we via e-ondernemer inmiddels templatemonster.com, template-blowout.com, boxedart.com, templateshop.be en q3pro.com.

Betekent dit het einde van de professionele webdesigner?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  pipo

  nee, natuurlijk niet.

  de meeste opdrachtgevers willen geen template, maar een design dat past binnen hun huisstijlregels.

  dit is hooguit aardig voor de groenteboer op de hoek, maar die laat zijn website in de regel al bouwen door zolderkamer-achtige ‘bedrijfjes’ met lachwekkend lage uurtarieven.


  23 augustus 2004 om 08:54
  Pascal

  Niet helemaal mee eens, ik zie toch een aantal templates die eenvoudig naar wens zijn aan te passen en die niet onderdoen voor de gemiddelde design van grote websites. Laat een designer er nog eens een dag aan werken, dan ben je nog steeds goedkoper uit dan dat je nu kwijt bent aan een designbureau.

  Iemand al ervaring met dit soort standaard templates?


  23 augustus 2004 om 09:31
  Mario

  2. LICENTIE

  Onze website geeft u een niet-exclusieve, beperkte licentie om de web templates en andere producten die onafhankelijke leveranciers via onze site verkopen (de ”producten”), te gebruiken volgens deze Voorwaarden (de “Licentie”), die door ons bedrijf zijn opgesteld.

  Leuk!


  23 augustus 2004 om 10:09
  Ric van Westhreenen

  Zij zijn gewoon een reseller van Templatemonster. Via dat mooie URL-info kun je het IP-adres achterhalen van de preview site, waarna je met dat IP adres in je adresbalk direct bij Templatemonster uitkomt.

  Ric


  23 augustus 2004 om 10:26
  Ric van Westhreenen

  Marco, het is niet het einde van de webdesigner. Zoals Pipo eerder aangeeft willen veel bedrijven toch een eigen unieke vormgeving dat aansluit bij hun look-en-feel.

  Als je van templatemonster een uniek design wilt, ben je ca. 800 – 900 dollar kwijt. Dan moet je vervolgens nog gaan hobbyen om de design aan te passen met je eigen huisstijl elementen.

  Het is absoluut een uitkomst voor kleine bedrijven met een krap budget, die wel handig zijn met computers. In een handomdraai heb je een leuke site.

  Professionaliteit, huisstijl, originaliteit enz. zijn dan geen issues. De templates zien er netjes uit, wel enigszins voorspelbaar. Ik denk dat een geoefend oog, deze templates er gemakkelijk uitpikt.

  Ric


  23 augustus 2004 om 11:14
  Rene

  Het is niet het einde van webdesign, maar het schudt wel lekker aan de boom. Het is het verschil tussen de stockfoto en de foto in opdracht. Heerlijk: webdesign is al veel te lang het domein van amateurs.


  23 augustus 2004 om 17:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!