• Mobile
  wordt gesponsord door

Een op de drie internetters gebruikt ADSL

Een op de drie internetters gebruikt ADSL

Uit de kwartaalcijfers van onder meer KPN, Wanadoo en Tiscali bleek al dat Nederland warmloopt voor breedband internet via ADSL. Nu zegt Interview NSS dat de penetratie van ADSL is gestegen van 22 procent in januari naar 33 procent in april (zie verder Emerce).

Een op de drie internetters gebruikt adsl


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Dan ben ik benieuwd hoeveel mensen er totaal over breedband internet beschikken. ADSL is maar een deel, er zijn ook de kabelinternetters en de mensen (wel een kleine groep) die via de satteliet internetten.

  geplaatst op
 • Ric, ik schat de penetratie van breedband in Nederland eind 2004 op ca. 70% waarbij het aantal kabelinternetters iets hoger zal blijven dan het aantal ADSL-internetters. Recent onderzoek heeft aangetoond dat in gezinnen met kinderen de penetratie van breedband inmiddels ca. 90% bedraagt.

  Kijk ook eens naar de verschillende items die je kunt vinden via: Breedband @ Mediafact.

  Heeft iemand wellicht hardere cijfers?

  geplaatst op
 • Als ik de cijfers van de OPTA mag geloven dan kent Nederland ca. 1 miljoen kabelaansluitingen en ca. 1,1 miljopen xDSL-aansluitingen voor breedband-internettoegang: opta.nl. Uitgaande van gemiddeld 2 gebruikers per aansluiting dan betekent dit 2 x 2,1 = 4,2 miljoen breedbandgebruikers. Op een totaal van ca. 10 miljoen internetgebruikers betekent dit een breedbandpenetratie van ca. 40%.

  geplaatst op
 • In Europa zullen er aan het eind van dit jaar 33,5 miljoen consumenten zijn met een breedbandaansluiting, wat neerkomt op 20 procent van alle huishoudens. Dit blijkt uit een nieuw rapport van marktonderzoeker Strategy Analytics.

  In 2008 zal dit percentage zijn gegroeid naar 41 procent, zo denken de onderzoekers. Volgens cijfers over 2003 had ruim 27 procent van de Nederlandse huishoudens beschikking over een breedbandaansluiting, waarbij kabel en adsl ieder ongeveer de helft voor hun rekening nemen.

  Nederland heeft hiermee na België de hoogste breedbanddichtheid, vóór Denemarken en Zwitserland. Deze namen kwamen bij een eerdere studie van IDC ook al naar boven als landen die het op dit gebied het best doen. Grote landen als Duitsland en Engeland blijven vooralsnog duidelijk achter.

  De verklaring van Strategy Analytics voor dit verschijnsel is dat de concurrentie in de kleinere landen veel heviger is. In Duitsland is voormalig monopolist Deutsche Telekom bijvoorbeeld nog altijd oppermachtig in de adsl-markt.

  Voor de komende jaren verwacht onderzoeker Martin Olausson veel van ontwikkelingen op het gebied van Voice over IP (VoIP).

  Bron:
  http://www.webwereld.nl/

  Naar verwachting zal het aandeel breedband eind 2004 ongeveer 58% bedragen (bron: Heliview)

  Kortom, ieder onderzoeksbureau komt weer met andere cijfers waardoor het lastig wordt om harde cijfers te geven.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.