Eddy van Heel (Prescan): “Ik heb zelf een donornier, binnen twintig minuten wist ik dat het mis was”

Eddy van Heel (Prescan): “Ik heb zelf een donornier, binnen twintig minuten wist ik dat het mis was”

Eddy van Heel is het levende voorbeeld van het feit dat preventief medisch onderzoek nuttig kan zijn. De oprichter van Prescan werd namelijk zelf niet serieus genomen door zijn artsen. Na een grondige scan bij zijn eigen bedrijf bleek hij te lijden aan nierfalen. "Ik heb nu een donornier. Binnen twintig minuten wist ik dat het mis was", vertelt hij.

Eddy van Heel is de oprichter van Prescan, marktleider op het gebied van ‘total body scans.’ Met verschillende onderzoekstechnieken brengt een team van medisch specialisten je lichaam in kaart. Preventief onderzoek is nodig, vindt van Heel, ondanks kritiek. Zo’n vijftien procent van de mensen ontdekt een medisch mankement na een scan. "De politieke en publieke tegenstand wordt minder", zegt Van Heel. Prescan is een privaat initiatief met oprichters zonder medische achtergrond. "Dan ben je een vreemde eend in de bijt. We moeten een heel goed product hebben."

Van Heel is al bezig met uitbreiding in Duitsland, Oostenrijk en Engeland. "We gaan dit jaar ook van start in Amerika. Daar is het vanwege de claimcultuur enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat de diagnoses correct zijn. Maar het is een geweldig progressief land."

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.