Eccky mag niet in Habbo Hotel spelen

23 maart 2006, 09:37

Eccky mag niet in Habbohotel spelen

Volgens Yme is het niet mogelijk om een karakter met de naam Eccky aan te maken in Habbo Hotel. Kennelijk heeft het management van Habbo Hotel liever niet dat er Habbo-inwoners rondwandelen met de naam Eccky of zelfs Eccky in de naam (met dank aan Bas).

Ben eigenlijk wel benieuwd of Sulake nu bewust de namen van ‘concurrenten’ op een blacklist heeft gezet om te voorkomen dat straks de Eccky’s van deze wereld rondwandelen in het hotel.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

29 Reacties

  Robert Gaal

  Misschien heeft Eccky een schunnige betekenis in een bepaalde taal? 😉


  23 maart 2006 om 09:17
  Roy Tomeij

  “Ben eigenlijk wel benieuwd of Sulake nu bewust de namen van ‘concurrenten’ op een blacklist heeft gezet om te voorkomen dat straks de Eccky’s van deze wereld rondwandelen in het hotel.”

  Ik heb zo’n vermoeden dat het geen bug is in de software en we er wel vanuit mogen gaan dat dit inderdaad doelbewust zo geprogrammeerd is 😉


  23 maart 2006 om 10:27
  ErwinVanLun

  Mag ik m’n Eccky wel ‘Habbo’ noemen?

  Het lijkt me juist wel aardig dat je jouw Eccky in Habbo hotel kan ontmoeten en er mee kan chatten. Dat is een reden om een Eccky te maken EN het Habbo hotel te bezoeken.


  23 maart 2006 om 16:02
  Christian

  Beste Marketeers,

  Op verzoek van Marco even een persoonlijke reactie van Habbo. Tijdens een leuke bijeenkomst van LogicaCMG, waar ik vanavond opnieuw naar het fantastische verhaal (ik ben een fan) van van Bas V. over Eccky heb geluisterd kwam dit onderwerp al even ter sprake, weliswaar opgeworpen door ondergetekende.

  Ongeveer 14 maanden geleden vermoede ik dat de creatievelingen van MediaRepublick wel eens een Eccky zouden kunnen aanmaken in Habbo en heb ik bij wijze van experiment die naam in ons filter geplaatst. Gewoon, om te kijken of ze ons systeem zouden inzetten voor marketingdoeleinden. Ik was het eigenlijk al vergeten, maar het blijkt dat Yme Bosma een paar dagen geleden inderdaad heeft geprobeerd om een Habbo Eccky (of Eccky Habbo) aan te maken.

  Natuurlijk is er geen kwade bedoeling en zal ik deze discussie een goede afloop geven door morgen vroeg de naam Eccky weer los te laten. Dat heb ik vanavond alvast en plain public beloofd overigens. Nu kan ik alleen niet beloven dat ie niet door een ander wordt geregistreerd, alleen dat ik dat niet zelf zal doen 🙂

  Vriendelijke groeten van Habbo Christian!


  23 maart 2006 om 19:11
  Yme Bosma

  @Christian

  Dank, we gaan snel een Habbo Eccky maken!

  Maar dan natuurlijk meteen even de volgende vraag (die Erwin ook al stelde): op zich lijkt het niet heel lastig voor ons om de Eccky chatbot technologie te koppelen aan een Habbo. Zelfs zonder jullie medewerking;-) Mag dat? Zou leuk zijn wanneer Habbo’s hun Eccky (in Habbo vorm dus) mee kunnen nemen in het hotel….


  24 maart 2006 om 08:07
  media

  Goed om te zien dat Eccky weer in Habbo mag spelen!


  24 maart 2006 om 10:38
  ErwinVanLun

  Heeft Eccky eigenlijk al een eigen Hyve? 😉


  24 maart 2006 om 10:45
  Yme Bosma

  Ik mag m’n Habbo overigens nog steeds geen Eccky noemen van het ‘Hotel Management’, dus spelen is er nog even niet bij… Zal later vandaag nog eens proberen.


  24 maart 2006 om 10:58
  Christian Batist

  Hoi Yme,

  Leuk idee! We hebben in Habbo al zo’n 4 tot 5 jaar chatbots, zoals je misschien weet, compleet voorgeprogrammeerde barmedewerkers, DJ’s en lobbypersoneel. Deze bots zijn zelfs commercieel inzetbaar.

  Echter, een van de meest belangrijke USP’s van Habbo Hotel t.o.v. bijvoorbeeld De Sims is dat je buiten dit hotelpersoneel juist te maken hebt met echte mensen. Je kunt dus echte reacties verwachten.

  Ik denk dat we alletwee grote fans zijn van de kunstmatige ‘intelligentie’ van chatbots, maar de verwarring die gaat ontstaan onder onze gebruikers op het moment dat we je plan uitvoeren is enorm. We hebben wel huisdieren geintroduceerd en denken ook na over bots in een andere vorm dan een Habbo character, maar daarover in de toekomst meer.

  Christian


  24 maart 2006 om 11:00
  ErwinVanLun

  @Christian!

  Now we’re talking! 🙂 Kan ik het barpersoneel ook toevoegen aan m’n MSN Messenger? Bij een beetje oudere doelgroep, kan ik recepten vragen voor cocktails e.d. Ik denk dat Bols de barman dan wel wil sponsoren (of doet ie dat al?)


  24 maart 2006 om 11:06
  Yme Bosma

  Christian, het zal je verbazen (ons in ieder geval wel) hoeveel Eccky ouders denken dat hun Eccky ‘gespeeld’ wordt door een echt persoon, ze geloven niet dat het een bot is. We hebben zelfs al meerdere ‘sollicitaties’ binnengekregen van mensen die graag ‘Eccky wilden worden’;-)

  Maar goed, misschien dat we binnenkort eens een testje doen, benieuwd of er inderdaad verwarring ontstaat. Als wij ons werk goed gedaan hebben zou het moeten meevallen….


  24 maart 2006 om 11:07
  Yme Bosma

  Nee, inderdaad. Niet voor niets dat ik nu in LA zit om de mensen aan de andere kant van de plas uit te leggen hoe dit allemaal werkt in NL…;-)


  26 maart 2006 om 16:33
  infomaster

  ga eens naar mijn website:

  http://www.come2me.nl/sites/index.php?bijnaam=infomaster


  4 april 2006 om 16:57
  habbo_en_ecckyfan

  Ja, ik heb klantenservice wel eens gemaild, omdat ik een eccky habbo wilde maken, maar dat ging niet.

  Dat komt door het woordfilter van Habbo. de cck in de naam Eccky is verboden door het woordfilter, oftewel bobbafilter van Habbo. k en c zijn daarin “hetzelfde” en kkk is mag je niet in je naam hebben omdat dat Ku Klux Klan is.

  Heeft dus allemaal NIETS met het woord Eccky, de naam Eccky, het bedrijf Eccky te maken, maar met de KKK, het feit dat er 3 c/k’s achter elkaar staan. Ecky kan je wel maken, toch?


  27 april 2006 om 12:09
  ErwinVanLun

  wat d8 je van Ekkie?


  27 april 2006 om 12:36
  kevin

  ecckey word in dortis gebruikt om kindere te make wij willen ons niet verlagen in dat dus daarom mag niemand ecckey hete


  4 mei 2006 om 05:36
  ErwinVanLun

  @Yme, Christian en de rest: Net weer een nieuwe term gehoord: NPC Non Playing Characters. Damien & Kinky Shizzle zijn daar dus voorbeelden van. Als ze nou branded zijn (bvb de Henkes Barman), heten ze dan Non Playing Branded Characters, NPBC? Of Virtual Branded Avatars? Of gewoon Branded Avatars? Huisdieren ook? Branded Living Artefacts, BAL? BAL bekt wel lekker. Have U got BAL’s in your Game? Handig om een goede eenduidige term hiervoor te kiezen. Dat communiceert lekker onderling en naar de buitenwereld.Wat vinden jullie?


  12 mei 2006 om 09:57
  Yme Bosma

  Wij gebruiken inderdaad de term Branded/Sponsored Characters. Het non-playing/playing onderscheid maken we niet. Deze characters in principe gelijk aan Eccky ouders, ze hebben alleen zelf geen Eccky’s… Echter, het feit dat ze die rol niet hebben betekent niet dat ze ‘non-playing’ zijn…


  12 mei 2006 om 10:28
  Lotus

  mail naar jan@hotmail.com om gratis credits te krijgen :DDDD


  16 mei 2006 om 16:29
  lotus

  sommige mensen kopen geen credits maar ik weet hoe je ze gratis kan krijgen wel liefst 250 credits bel dan (ned)0909-8686 (belgie)0903-39831 en doe dan deze code 4805604 en als je dat heb gedaan hoor je (katsjing) en dan heb je 250 credits gratis+een cadoo van mij gratis op=op.

  groetjes lotus het werkt egt


  27 mei 2006 om 10:10
  Lotus & habbostaf

  Hey Beste habbo-speler !

  Ik ben Lotus, de hotelmanager van http://www.habbohotel.nl. Neem daar ook eens een kijkje. Maar, voor het hotel hebben wij nu ook een gratis-credit code die je in stappen moet volgen :

  stap 1 :

  1. Vraag toestemming aan de eigenaar van de telefoon.

  2. Bel 0909 8686 ( € 0,00 ! ) en geef en geef deze Habbo Credit Code zodra daarom wordt gevraagd, 2056388

  3. Standaart krijg je 200 habbo-credits !! dus, Ben je geen 18+ vraag dan eerst

  aan je ouders of je bellen mag !

  4. Na dit geeft een mevrouw een aantal tips, En dan: 200 habbocredits op je rekening !

  Groetjes, Habbostaff


  11 juni 2006 om 16:55
  lianne

  marlon willen ze ook niet axepterren heel gek


  7 juli 2006 om 12:11
  Elisa

  Hallo Yme Bosma,

  Nou zitten jullie eigenlijk te kijken of habbo als het ware kan intergreren. Maar wat als je nou eens zelf zoiets opbouwt waar alle eccky leden met hun eccky naar toe kunnen gaan om te praten, sociale contacten te leggen enzovoort.

  Liefs,

  Elisa


  11 juli 2006 om 07:43
  jaja

  wat is een eccky overigens wil je gratis credits bel dan dit nummer 0909 8686 dan krijg je een mevrouw aan de lijn die segt dat het geld kost maar het is niet sow en als sew segt dat je een code in moet typen typ dan een desew codes in 3332022 of 3327846 het is helemaal gratis pas wel op ik heb dit een keer verkeerd gedaan en ik was alles kwijt en het had me nog geld gekost ook maar toen had nog een paar keer gebeld en had ik alles weer trug ik heb dit idee van iemand gekregen dus als er iets fout gaat niet op mijn af reageren oja je mag maar 6 a 7 keer in een week bellen veel suc6 met je gratis credits


  20 juli 2006 om 09:09
  mark

  het hele stuk van lotus en jaja hierboven zou verwijderd moeten worden dit is gewoon een scam, je kan geen gratis habbo credits krijgen namelijk.


  13 februari 2007 om 05:41
  Cookiemonster

  Ik vind het stom dat eccky niet. Meer bestaat omdat Hyves niet meer bestaat! En omdat habbo er is maar ik vind het echt super stom


  23 mei 2014 om 14:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!