Donaties gevraagd voor nieuw blogginginitiatief

Donaties gevraagd voor nieuw blogginginitiatief
, ING Groep
@evr

imageWeblogger Jason Kottke is gestopt met werken en gaat een jaar lang zich volledig richten op het bloggen voor zijn eigen persoonlijke weblog. Zijn weblog blijft daarbij ongewijzigd van opzet en wordt dus niet volgehangen met banners om inkomsten te genereren. Om toch brood op de plank te krijgen vraagt hij iedereen een financiele bijdrage te leveren. Als dank maak je kans op kado’s, ter beschikking gesteld door bedrijven en personen, met een totale waarde van $4800 en wordt je met naam en link opgenomen op de micropatronslist.

Hij zal het niet makkelijk krijgen, maar heeft het voordeel dat hij (als ik mij niet vergis) de eerste is met dit initiatief en daarmee voldoende aandacht en ongetwijfeld donaties zal krijgen. De case zelf is daarmee niet echt een representatief businessmodel voor het bloggen op de langere termijn. Wat dat betreft is de discussie over hoeveel je bereid bent te betalen voor toegang tot een weblog of voor een advertentieloze weblog interessant. 

Mijn bijdrage naar Jason is inmiddels overgemaakt, puur vanwege het feit dat ik omwille van dynamiek in de blogosphere dit soort initiatieven wel wil supporten, niet omdat ik zonder meer bereid zou zijn te betalen voor toegang tot een weblog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Zal binnenkort ook eens zo'n button op Marketingfacts zetten :-)

    geplaatst op
  • Hij is niet de eerste. In het verleden - anderhalf jaar terug - is er een onafhankelijke Amerikaanse journalist geweest, die dezelfde vraag stelde op zijn log. Zijn log had een bereik van een kleine honderdduizend man per dag als ik mij niet vergis.

    Met zijn actie haalde hij genoeg geld op, om een viertal mensen in dienst te nemen. Uit mijn geheugen: http://www.andrewsullivan.com/

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.