Doe het zelf zoekmachine

Doe het zelf zoekmachine

Doe het zelf zoekmachine

Je eigen zoekmachine, hoe handig! Ga naar rollyo.com, maak je profiel aan, kies de websites die je wil doorzoeken en klaar. Bekijk bijvoorbeeld eens de Marketingfacts Rollyo, misschien zelfs beter dan de huidige zoekfunctie.

Rollyo is op basis van Yahoo! search en maakt het mogelijk door ??n of meerdere websites te zoeken, die je zelf kan selecteren. Daarnaast kun je uit die sites weer kiezen om nog betere resultaten terug te krijgen. Ook kun je jouw Rollyo ‘persoonlijk’ houden, door deze af te schermen.

Erg handig als je vaak door dezelfde websites wil zoeken en niet gehinderd wil worden door zoekresultaten van zoekmachine-spammers. Helaas niet gebaseerd op Google-technologie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • "Helaas niet gebaseerd op Google-technologie."
  Try http://www.google.com/services/free.html ;)
  En met zoeken in google op [site:mediafact.nl ralph] kom je ook een heel eind!

  Maar dat dat in profielen te vatten is bij rollyois wel cute, sort of.

  geplaatst op
 • Bedankt voor de tip! Regelmatig zoek ik iets in een bepaalde groep sites (had ik daar niet iets over gelezen?) en dit is een makkelijke manier om dat te doen.

  Maar hoezo 'Helaas niet gebaseerd op Google-technologie', yahoo! levert toch prima resultaat?

  geplaatst op
 • Handig! Je kunt een persoonlijke searchrol maken van een groep sites waar je in kunt zoeken. Die searchrol kun je vervolgens als zoekmachine toevoegen aan je FireFox search functie zodat je rechtstreeks vanuit je browser indie groep sites kunt zoeken.

  geplaatst op
 • Ik denk dat merken die domeinen willen claimen zoals sport, vervoer, vakantie, wonen of muziek hier mooi gebruik van kunnen maken. Zij maken een lijstje aan met goede sites en bieden via de Rollyo een snelle toegang tot de content. Handig en een reden om terug te keren bij dit merk.

  geplaatst op
 • Handig, vooral voor mensen met een journalistieke aanleg. Door de verzamelde websites te analyseren kunnen ze bovendien vrij goed getarget marketen (iemand die op "Jaguar" zoekt binnen een lijst dierensites hoef je bijvoorbeeld geen dure auto's voor te schotelen).

  Klein minpuntje uit ondernemersoogpunt: het concept kinderlijk eenvoudig te implementeren door zoekmachines, dus een grote overname door bv. Google zal er niet inzitten. Daarin verschilt het van bv. Technoratie.

  geplaatst op
 • Een andere, vergelijkbare service is Swicki. Ook hier kun je zelf je bronnen bepalen. Een opmerkelijke eigenschap van Swicki is dat het een lerend systeem is, de zoekresultaten worden geoptimaliseerd op basis van het zoekgedrag van de gebruikers. Ook is het mogelijk om bij de searchbox een soort tagcloud te tonen van relevante zoektermen. Zie ook de review op Techcrunch.

  geplaatst op
 • rollyo al aanwezig in de comments een maand geleden: http://www.mediafact.nl/comments.php?id=10061_0_1_0_C2 maar inderdaad erg leuke tool.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.