Doe mee aan de derde Online Video Monitor en win een Apple TV!

Doe mee aan de derde Online Video Monitor en win een Apple TV!

Stel dat we jou als lezer van Marketingfacts zouden vragen om de allerbelangrijkste ontwikkeling te noemen van het internet in de afgelopen, pak hem beet, tien jaar. Blind. De kans dat je de woorden 'interactie', 'mobiel' of 'social' zou noemen, is vrij groot. Of: 'visueel'. We nemen steeds meer informatie tot ons via video. Des te opvallender is het dat juist video nog niet vaak gecombineerd lijkt te worden met interactie: hoe interactief vind jij de meeste online video's die je tegenkomt?

Voor het derde jaar op rij organiseert Quadia de Online Video Monitor, om te onderzoeken hoe bedrijven in Nederland online video inzetten.

Een speciale rol is in deze editie weggelegd voor interactieve video, gepersonaliseerde video en webinars: in hoeverre is Nederland al klaar voor video die meer van een kijker verlangt dan alleen maar kijken? Als we Google Trends mogen geloven, dan zit de interesse voor webinars flink in de lift, wat ook wel blijkt uit het groeiende aanbod in de markt.

Zowel interactieve video als gepersonaliseerde video, waarin een persoonlijke boodschap aan de kijker kan worden opgenomen, lijken aan een opmars bezig te zijn. De cijfers in Google Trends laten echter zien dat er met name pieken in zoekgedrag te zien zijn rondom nieuwsberichten over de toepassing van interactieve video in de entertainment-industrie, zoals Bob Dylan die een interactieve video lanceerde voor Like A Rolling Stone. Op personalized video wordt met name in december gezocht, en dat met name in combinatie met de kerstman:

Kortom: het lijkt erop dat interactieve video nog in de kinderschoenen staat. En Quadia is daarom benieuwd in hoeverre deze vorm van online video al in de praktijk wordt ingezet door Nederlandse marketingprofessionals.

Aan elke honderdste deelnemer wordt een Apple TV weggegeven. Het kost slechts vijf minuten tijd, dus doe mee!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.