Discussie rond nieuw ondernemersmagazine Sprout “totaal ontspoord”

24 februari 2005, 23:49

Sprout, het vorige week gelanceerde magazine voor ondernemers, is met gemengde gevoelens ontvangen. Op ondernemersforum Higherlevel, waar het blad een samenwerkingsverband mee heeft, wordt een pittig debat gevoerd over het nieuwe magazine. Zo pittig dat de redactie van het blad spreekt van een “totaal ontspoorde discussie”.

Een belangrijk deel van de kritiek gaat over een artikel over Calimero-marketing, waar 7 manieren werden genoemd om je eigen bedrijf met weinig budget in the picture te zetten. Een van de suggesties van Sprout was het zwartmaken van concurrenten: “Een opmerking op internetoplichting.nl is zo geplaatst. Gebruik diverse discussiefora om uw gal te spuwen – uiteraard anoniem”. Nogal wat lezers zijn het niet eens met de stelling van Sprout dat de ironie er van af druipt.

Ook de andere kritiek op het blad is niet altijd even mals. De discussie op het forum richt zich echter onderhand ook, met een boemerang-effect, op de discussie zelf: in hoeverre is er sprake van kritiek, en in hoeverre gedraagt het forum zich als een “digitale lynchmob”, zoals een van de deelnemers aan de discussie het uitdrukte. Het is extra brandstof voor de discussiebijeenkomst over de toekomst van Higherlevel, waar enkele tientallen leden vanmiddag bij aanwezig zullen zijn.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!