Design mobiele telefoon wordt fashion statement

18 november 2003, 13:35

De trend in mobiele telefoons is een design waarmee de eigenaar een fashion statement kan maken. Tot nu toe is het design gebaseerd op de technologische innovaties, maar in de toekomst zal het eerder andersom zijn.

In plaats van de consument een bepaald design op te dringen, luisteren de bouwers naar de wensen van de consument. Zij willen mobieltjes waarmee ze behalve kunnen bellen en foto”s nemen ook een lifestyle uit kunnen dragen. Volgens Nokia ligt de toekomst in modische gadgets die gedragen kunnen worden als sieraad. De telefoon plus accessoires wordt gebruikt om er als het ware een dagboek mee bij te houden van activiteiten en sociale contacten.

Nokia beperkt zich dan ook niet langer tot telefoons. Het bedrijf introduceert een lijn “intelligent wearable” producten onder de naam Imagewear. De lijn omvat momenteel sieraden met schermpjes waarmee beelden van mobiele telefoon of pc geladen kunnen worden. De producten, die als halssieraad of armband gedragen kunnen worden, zijn nu alleen nog geschikt voor het laden van beelden. In de toekomst zullen ongetwijfeld stem, video en andere toepassingen volgen.

Bron: Design Week

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!