Dennis de Vries (KPMG): “Blockchain is interessant voor ingewikkelde, administratieve processen”

Dennis de Vries (KPMG): “Blockchain is interessant voor ingewikkelde, administratieve processen”

Alles wat je wilt - of moet? - weten over Blockchain. Het World Economic Forum plaatste deze technologie in het rijtje van zeven ontwikkelingen die de wereld drastisch gaan veranderen. Dennis de Vries, lead Digital Ledger Services bij KPMG, praat je bij. ​

Dennis is bij KPMG Nederland verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van blockchaintechnologie (Digital Ledger Services). Hij is expert op het gebied van cryptocurrencies, audit- en businessmanagement. Vanuit deze rol is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Dutch Blockchain Conference.

Heeft het de potentie om de economie op z'n kop te zetten? "Eigenlijk is de techniek achter Blockchain uitgevonden met de introductie van het concept Bitcoin," meent de Vries. Je weet wel, Bitcoin, die bekende 'digital currency' of 'cryptocurrency' waar we veel over horen, maar nog niet écht veel meedoen. Blockchaintechnologie ligt aan de basis van cryptovaluta als Bitcoin, maar kent ook andere toepassingen.

De finananciele sector & Blockchain

Ook in de financiële sector kregen de jongens en meisjes door dat die 'cryptocurrencies' en de onderliggende techniek blockchain erg interessant waren. "Maar waarde overdragen doen we altijd met een 'trusted third party', een bank, notaris of ander soort tussenpartij. Bitcoin is eigenlijk de eerste keer ooit dat er waarde wordt overgedragen zonder dat die partij daar nog tussenzit. Daar zit een slimme, open source, technologie achter: een blockchain", aldus de Vries.

De toepassing van Blockchain

Wat er onder de motorkap gebeurt, is eigenlijk helemaal niet interessant. Toch? "Een geldtransactie ziet er aan de buitenkant mooi uit, maar daar zit nog een heel ouderwets IT-museum achter. Complex en uitgebreid. Blockchain kan in de verouderde internetwereld én in het bankwezen het verschil maken."

Stel nou dat we het betalingsverkeer op veel simpelere wijze uitvoeren? Bekijk deze aflevering.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.