Dell volgt de blogosphere niet

Dell volgt de blogosphere niet

In het dossier businessblogs op Marketingfacts geeft Marco aan dat, afgezien van niets doen, het minste wat je als bedrijf zou moeten doen is de blogosphere te volgen.

Deze week kwam ik een mooi voorbeeld tegen, die duidelijk aangeeft dat dit wel het minste is wat je zou moeten doen. Jeff Jarvis heeft op zijn weblog Buzzmachine de afgelopen dagen herhaaldelijk zijn ervaringen met Customer Support van Dell gepost.

Als Dell de blogosphere had gevolg, wist men dat Jeff’s weblog op basis van links, op nummer 46 in de top100 webloglijst bij Technorati staat. En daarmee heel veel aandacht heeft. Lees Jeff zijn postings over Dell en stel je eens voor dat Dell wel de blogosphere volgde en consumer support direct na Jeff zijn posting adequaat aktie had ondernomen, eventueel met zelfs een comment van Dell in de posting…

Via: Micro Persuasion


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Je kan het ook omdraaien.

  Het feit dat zoveel mensen het lezen maakt helemaal niets uit. Wat is veel?

  Welk deel van de Dell klanten? Welk deel van de potentiele Dell klanten?

  Ook de content is belangrijk. Hoe onderscheid dit geklaag zich van al het andere geklaag dat Dell al over zich heen krijgt?

  geplaatst op
 • Opmerkelijk dat jullie in jullie blogs Blognoot van Dasselaar op Planet Internet lijken te volgen.

  geplaatst op
 • Daniel, in principe heb je gelijk maar vergeet niet het mogelijke sneeuwbaleffect dat de blogosfeer kan hebben. Een negatief bericht op een van de invloedrijke weblogs kan als gevolg hebben dat in korte tijd tientallen of honderden weblogs er (wereldwijd) over schrijven. Hoe sneller je daar als bedrijf op kunt inspelen hoe beter. Dit effect is in de offline wereld veel minder omdat het negatieve bericht niet veel verder zal komen dan de familie en kennissenkring.

  geplaatst op
 • Tja, weet je hoe groot de blogwereld is inmiddels? Voor een wereldwijd concern als Dell lijkt het me niet te doen om alles bij te houden. Dat er nu toevallig op 1 site wat opmerkingen gedaan worden over de klantenservice van Dell (waarbij aangemerkt moet worden dat de meeste klantenservices van grote bedrijven niet 'je van het' zijn) zal ze nog niet doen bewegen tot grote reorganisaties en aanpassingen van de richtlijnen mbt die service.... De blogosfeer wordt vooralsnog vooral belangrijk gemaakt op ...eh... blogs :D (<- Je hoort mij overigens niet zeggen dat er geen impact is hoor, maar deze is nog niet maximaal).

  geplaatst op
 • @Bas: laten daarvoor nu net een aantal gratis tools beschikbaar zijn!

  En vwb het belangrijk maken van de blogosfeer: ja het zijn inderdaad vooral de blogs die dat doen maar je kunt toch niet ontkennen dat de afgelopen maanden in toenemende mate main stream media hier aandacht aan heeft besteed?

  geplaatst op
 • @Peeters: Ik kende Blognoot nog niet en kwam vanochtend het artikel zoals aangegeven tegen via Steve Rubel van Micro Persuasion.

  @Bas: Gisteren was ik bij een event van Edelman, één van de grootste PR-bureau's met klanten à la Microsoft. Daar werd duidelijk gemaakt dat de blogosphere niet meer genegeerd kan worden vanuit PR-oogpunt. Dell hoeft zeker niet te reorganiseren naar aanleiding van een enkele posting, maar hier was het misschien toch slim geweest adequaat te reageren.

  De bekende Dan Rather case startte ook op een enkel weblog. In dit geval met Dell, is het een erg populair weblog en zie je dat de boodschap wordt overgenomen door andere bekende weblogs.

  Het zal altijd lastig zijn het juiste moment van ingrijpen te bepalen. Je kunt als bedrijf moeilijk een paar miljoen weblogs volgen en direct op elke posting op een weblog met klein aantal bezoekers per dag reageren. De tools die Marco noemt helpen het juiste moment te bepalen. Wachten tot de traditionele media het oppikt is te laat, dat staat buiten kijf.

  geplaatst op
 • @peeters: als ik www.blognoot.nl intik kom ik uit bij geenstijl, ik neem aan dat je iets anders bedoelt?

  geplaatst op
 • @Karelk: Arjan Dasselaar's weblog

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.