• Mobile
  wordt gesponsord door

De waarde van web 2.0: Digital (Mobile) Planet

De waarde van web 2.0: Digital (Mobile) Planet


Naar aanleiding van mijn eerdere posting over de waarde van Web 2.0 ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat moest even op zich laten wachten omdat afgelopen maandag Stijn in ons leven is gekomen. Het mooie is dat hij pas 3 dagen oud is en nu al een talent. Na de geboorte begon hij spontaan adem te halen en te plassen, op dag 2 stak hij zomaar een langsvliegend duimpje in zijn mond en ontwikkelde hij rap een zuigreflex. Waar ik naar toe wil, hier is het bruggetje, is het talent dat ik heb geïnterviewd om eens te kijken naar de waarde van web 2.0. Lennart Mulder, net afgestudeerd, heeft voor IN10 Communicatie met passie een concept ontwikkeld wat of de redding gaat worden van de Lonely Planet of er voor gaat zorgen dat de Lonely Planet heel lonely zonder klanten over zal blijven.

Een prachtig concept met social media, geotagging en andere elementen dat in de toekomst hoop ik ook zeker waarheid zal worden, ik weet niet of ze nog hebben meegedaan aan Vodafone Mobile Clicks, helaas is die inschrijving al gesloten. Hierboven in ieder geval het volledige interview met achtergronden, visies, prototype demo. Binnenkort zal er een posting volgen met Rick van der Wal die zich bezig heeft gehouden met virtuele werelden.

Voor mensen die verder nog interesse hebben heeft Lennart Mulder een presentatie neergezet die tevens te downloaden is (zip-bestand). Lennart en IN10, dank voor deze insight en succes met de uitrol!


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Erg mooie applicatie, mijn complimenten!
  Als ik naar het rijtje reisgids-merken in mijn boekenkast kijk, zijn er vast nog wel meer merken die hiermee de Lonely Planet naar de troon zouden kunnen steken. Ik noem Trotter, Rough Guide, ANWB en vele anderen.
  LP heeft al een vrij summiere mobiele site, maar is 'slechts' een doorzetting van de gids - met nog maar weinig informatie. Dus genoeg ruimte voor (juist) de concurrentie om hier een grote stap voorwaarts te maken!

  Ik hoop dat ik volgend jaar in ieder geval de reisgidsen thuis kan laten...

  Mooie video ook, Ayman!

  geplaatst op
 • Ook het bedrijf Surprisetickets is bezig met een reisgids op je mobiel. Alleen zij hebben een software/ programma van gemaakt, zodat je niet online hoeft te gaan.
  http://surprisetickets.nl/mobiele-reisgids

  geplaatst op
 • misschien heel dom van mij, als ik het zipje download kan ik weliswaar twee swf doanloaden waarop ik dan een plaatje van paas-eiland zie, maar verder doet ie niks?

  geplaatst op
 • @Claire Thanks :-), ga nog een poging wagen voor een nieuwe ;-)
  @Erdinc Xs2theworld doet dit ook, die ik noemde in het filmpje, is mooie shizzle!
  @ruud Ik heb Lennart even gevraagd te reageren op je, 't zijn zijn spullen...

  geplaatst op
 • Interessante applicatie, mooi interview, beiden dank! En Ayman, nogmaals gefelciteerd met de kleine! ;-)

  geplaatst op
 • Absoluut een mooie applicatie, maar dit valt en staat natuurlijk met (internationale!) betaalbaar mobiel internet. Als ik kijk waar ik de 'ouderwetse' Lonely Planet de afgelopen jaren heb gebruikt, zijn dat achtereenvolgens de jungle van Maleisië, de outback van Australië en vlakbij de Machu Picchu, in Peru. Allemaal plaatsen waar het niet echt lekker inloggen is.

  geplaatst op
 • @Ayman: Dank!
  @Ruud: Downloaden -> control.swf openen en navigeren met [ en ].
  @Rick: Klopt. Concept is ook bedacht met een toekomstscenario. Één van de redenen was inderdaad de beperking van het hedendaagse mobiele internet.

  geplaatst op
 • Mooie demo, leuk te zien hoe verschillende technologieen in een concept worden gebruikt. Ben benieuwd hoe het voelt als je er mee op reis bent, en ook hoe het is om je "reisgids" te laten liggen en dan verder te moeten zonder ....

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.