De onzinnige Lycit top-10

De onzinnige Lycit top-10
, Upstream
@marcoderksen

Checkit en Lycos hebben opnieuw een onzinnige top-10 gepubliceerd. Was het de vorige keer de top-10 mobiele telefoons, dit keer gaat het om de top-10 meest gezochte tv-programma’s. Volgens het ‘onderzoek’ van Checkit en Lycos is De Bachelor het meest gezochte tv-programma (gevolgd door GTST en Friends). En ja hoor, ook dit keer neemt de media de ‘onderzoeksresultaten’ weer klakkeloos over (bijv. De Telegraaf) (bron: medialog).


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Heeft iemand de gemiddelde kijkcijfers voor deze tv-programma's? Ben wel benieuwd of deze overeenkomen met de lijst van meestgezochte tv-programma's.

  Jammer dat de lijst is opgesteld mb Lycos; waarom niet met Google? Lycos heeft nauwelijks marktaandeel, toch?

  geplaatst op
 • De kijkcijfers van deze tv-programma's zijn te vinden op kijkonderzoek.nl (moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb op welke dagen en bij welke zenders de tv-programma's worden uitgezonden).

  Eens met het feit dat Lycos geen representatieve steekproef oplevert (laag marktaandeel; vooral jongeren?). Google zou absoluut een beter beeld hebben gegeven.

  Ben overigens erg benieuwd hoe Checkit en Lycos dit lijstje hebben samengesteld. Op basis van welke trefwoorden (per tv-programma) en welke tv-programma's hebben uberhaupt meegedaan bij de analyse?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.