De kr@nt van morgen, nog steeds op papier?

De kr@nt van morgen, nog steeds op papier?

Bereidheid te betalen onder lezers van online-kranten

Hans Beyers (Communicatiewetenschappen Universiteit Antwerpen) heeft recentelijk onderzoek (pdf) gedaan naar de percepties, opinies en attitudes van (voornamelijk Vlaamse) lezers van online-kranten.

Een van de onderzoeksvragen ging over de bereidheid tot het betalen voor online content (ziet tabel). Niet geheel onverwacht is men het meest bereid om te betalen voor archief (24,0%), gespecialiseerde content (17,7%) en dossiers (16,9%). De resultaten zijn gebaseerd op een steekproef van 858 respondenten en de rangorde komt aardig overeen met een onderzoek dat Beyers eerder uitvoerde in 2004 (met een kleinere steekproef; n=171). Wel opvallend is de significante afname in bereidheid tot betalen. Waren vorig jaar nog ca. 30% van de respondenten bereid te betalen voor dossiers en archief, uit het nieuwe onderzoek blijkt dit beduidend lager te zijn.

Blijft de vraag, hoe gaan online-kranten hun geld verdienen?

Via: blokletter


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.