De meest beeldbepalende video: Kijk Kanker De Wereld Uit

De meest beeldbepalende video: Kijk Kanker De Wereld Uit

Begin er maar eens aan: een zoektocht naar de meest beeldbepalende online video van de afgelopen tien jaar. Er is genomineerd, gestemd, heel veel gestemd op de verkiezing, en oh boy, wat hebben we een mooie en terechte winnaar... 'Kijk Kanker De Wereld Uit' is door ruim 1.800 stemmers gekozen als de meest beeldbepalende Nederlandse online video sinds 2004. We zochten de bedenker op om achter het geheim van deze campagne te komen: oprechtheid, lef en intuïtie waren de sleutelwoorden.

De nummers 6 tot en met 2

De volgende video's haalden ook veel stemmen, maar net niet genoeg voor een nummer een-positie: de overheidscampagne Stanislav Strikes Again, The Candidate van Heineken, Lucky TV's 'Ik denk het niet, Job', Esmee Denters en Max de Hacker van Info Support.

We gingen op bezoek bij de winnaar om de Online Video Award 2014 persoonlijk uit te reiken:

Geen enkele zekerheid

Chief marketing officer Bob Stehmann van a.s.r. legt uit wat het idee was achter de campagne: "We hebben een miljoen ter beschikking gesteld aan iets waarvan wij denken waarvoor een zorgverzekeraar er zou moeten zijn, namelijk de zorg verbeteren. Oprechtheid en eenvoud zijn eigenlijk de succesfactoren van de campagne. Alle criticasters zeiden: hoe weet je nou dat je een effectieve campagne hebt en dat je ook je commerciële doelstellingen gaat halen? We hebben van tevoren al gezegd: die zekerheid kunnen we niet geven, maar we hebben een rotsvast vertrouwen dat dit gaat lukken. Dus we hebben het puur op intuïtie gedaan."

Hij heeft wel een tip voor collega's die ook aan de slag willen gaan met een onlinevideo-campagne: "De boodschap voor alle marketeers is: toon alsjeblieft veel meer lef, ga niet alles kapot maken met marktonderzoeken, ga niet je bestuurders van tevoren alle antwoorden geven op de vragen die ze stellen, want dat leidt allemaal tot de bekende weg. Als wij dat nu hadden gedaan, dan hadden we deze campagne ook nooit gedaan. Dus toon lef en ga een ander pad in. Mislukt het, dan heb je in elk geval een hoop geleerd."

Webinar

Het webinar '10 Jaar Online Video', waarin de winnaar bekend werd gemaakt, is hier terug te kijken:

Ook werd in dit webinar vooruitgekeken naar de toekomst van online video, samen met Mascha Driessen (voorheen YouTube, nu Microsoft), mediapsycholoog Mischa Coster en Martijn Standaart van NRC Media.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.