De aantrekkingskracht van online video

vier redenen waarom video kijkers verleidt

De aantrekkingskracht van online video

Video wordt steeds meer succesvol ingezet door bedrijven en andere organisaties voor marketingdoeleinden. Waarom werkt video zo goed? Wat is de aantrekkingskracht van video op mensen?

Deze post heb ik geschreven in samenwerking met mijn collega Astrid Geerlings.

Video heeft een grote aantrekkingskracht op vier punten.

 1. Ten eerste biedt video de mogelijkheid om gezichten te tonen. Mensen zijn gefocust op gezichten, omdat een gezicht veel informatie bevat. Deze focus op gezichten zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat we gezichten en uitdrukkingen zien in objecten.
 2. Ten tweede biedt video de mogelijkheid om stemgeluid toe te voegen. De manier waarop we dingen zeggen geeft veel informatie weg. Er zijn ontelbaar veel manieren om hetzelfde woord een andere betekenis te geven door onze intonatie. Daarnaast geven verschillende stemgeluiden nog meer mogelijkheden om informatie op een andere manier over te brengen.
 3. Een derde aspect is de mogelijkheid om emotie over te brengen met video. Emoties zijn aanstekelijk. Mensen delen emoties van nature en nemen emoties van anderen vaak over. Als iemand bijvoorbeeld aanstekelijk lacht, is het moeilijk om niet mee te doen.
 4. Tot slot bestaat video uit bewegende beelden en bewegingen creëren aandacht. Vroeger konden we door beweging te detecteren en snel te herkennen beter overleven. Nog steeds trekken daarom bewegende dingen onze aandacht sneller.

Kortom: video is een medium wat veel mogelijkheden biedt om op een goede en overtuigende manier informatie over te brengen. Met een pakkend verhaal, wat mensen raakt, en het gebruik van gezichten en/of goede voice-overs kan je veel bereiken!

Voor leuke voorbeelden van objecten met een gezicht klik je hier en als wilt zien hoeveel emotie video teweeg kan brengen lees dan dit blog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Just checking: is dit nu een blog of een advertorial?

  geplaatst op
 • Hierbij moet ook gezegd worden dat <a >tv kijken via internet</a> steeds grotere vormen aanneemt. Mensen hebben een kortere concentratie span, maar wanneer ze kijken zijn ze meer toegewijd.

  geplaatst op
 • Hierbij moet ook gezegd worden dat tv kijken via internet steeds grotere vormen aanneemt. Mensen hebben een kortere concentratie span, maar wanneer ze kijken zijn ze meer toegewijd.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.