Daan Weddepohl (Peerby): “Ik heb mijzelf weleens vervloekt”

Oprichter platform om spullen uit te lenen over zijn 99 redenen om te stoppen

Daan Weddepohl (Peerby): “Ik heb mijzelf weleens vervloekt”
, 7DTV
@RonnieOvergoor

Peerby, het platform om spullen uit te lenen, delen of verhuren, heeft wereldwijd actieve leden. Oprichter Daan Weddepohl schreef het boek ’99 redenen om te stoppen, en toch door te gaan’ over zijn ondernemersavontuur. 

Met het platform Peerby probeert Weddepohl een basis te leggen voor een circulaire deeleconomie. Hoe? Door het reduceren van een negatieve impact op het milieu en het investeren in de lokale gemeenschap. Weddepohl: "Ik wil de negatieve impact van de productie van spullen verminderen, door delen gemakkelijker en leuker te maken dan kopen. Ik hoop dat we de transitie naar slimmer consumeren stimuleren."

Hacks verzinnen
Om van het platform een goedlopende businessconcept te maken, loopt Weddepohl al jaren tegen meerdere uitdagingen aan. Weddepohl: "Het is een marktplaats, dus hebben we twee klantgroepen en twee waardeproposities die los van elkaar moet werken. Dat moeten we ook nog eens op lokaal niveau doen, waarin we wijk voor wijk een match moeten maken tussen vraag en aanbod. Daarnaast hebben we een enorm groot aanbod aan producten die geleend en verhuurd worden. Voor al die zaken moeten we hacks verzinnen om de boel goed te laten draaien."

"Ondernemen komt heel erg op improvisatie aan" 

In zijn boek ’99 reden om te stoppen, en toch door te gaan’ vertelt Weddepohl openhartig over zijn zoektocht naar het vinden van investeerders, het ontslaan van medewerkers en het opnieuw opbouwen van zijn bedrijf. Weddepohl: "Het is voor mij een opluchting om in dit boek openhartig te vertellen over de reis van een start-up ondernemer. Mijn ondernemersavontuur is niet altijd even makkelijk geweest. Ik hoop dat ik voor andere ondernemers openheid creëer over hoe ingewikkeld de weg naar succes is. Ondernemen komt heel erg op improvisatie aan. Je weet van tevoren niet wat je gaat tegenkomen en gaandeweg moet je problemen oplossen."

Benieuwd geworden naar het verhaal van Weddepohl? Bekijk dan de hele aflevering!

  

Credits afbeelding: 7Ditches, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • jammer dat ie is doorgegaan.. lijkt me duidelijk dat zijn USP niet echt selling is, geeft 'ie ook zelf toe in zijn interview. Stop toch met aan een dood paard te trekken jongen!

    geplaatst op
  • Heb je al eens overwogen om motivational speaker te worden, Gert?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.