Craigslist kost krantenindustrie miljoenen

Craigslist kost krantenindustrie miljoenen
, Carl Mangold

Craigslist, een super simpel verkoop- en ideeën uitwissel-forumpje, serveert inmiddels al meer dan 1 miljard pagina’s per dag. En dat kost de krantenindustrie ongeveer $65 miljoen per jaar aan winst op personeelsadvertenties.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Het verbaast mij niets. De kranten laten het al een hele tijd liggen. Alle pagina's achter een login scherm. Recentelijk de Telegraaf die opeens het licht ziet met speurders. Misschien zijn weblogs ook wel populair omdat de kranten de ogen niet open doen?

    geplaatst op
  • Nu zal Craiglist in Nederland nog niet echt een rol van betekenis spelen maar als straks Craiglist Amsterdam (zijn er al meer in de maak?) in populariteit toeneemt zal ook hier Craiglist een aandeel krijgen in de (personeels)advertentiemarkt.

    Vwb weblogs, ook daarvan verwacht ik dat deze een rol gaan spelen in de advertentiemarkt. Als vakbladen als Adformatie en TvM dit op korte termijn niet goed oppakken, waarom zou ik dan bijvoorbeeld met Marketingfacts geen personeelsadvertenties voor marketing & communicatiepersoneel plaatsen?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.