Cowboys starten searchblog

Cowboys starten searchblog

Cowboys starten searchblogDe Dutchcowboys hebben de afgelopen periode in alle stilte een nieuwe weblog gelanceerd dat zich helemaal richt op search: Searchcowboys. Prima iniatief waar ik zelf ook aan heb zitten denken. Heb het uiteindelijk niet gedaan omdat ik daarmee de aandacht voor search op Marketingfacts tekort zou doen.

Heb eerlijk gezegd dat idee nu ook wel eens bij Molblog, Dutchcowboys, Mobilecowboys en nu dan ook Search-cowboys. Ik zie vaak dezelfde berichten op deze blogs verschijnen (met cross-links) en vraag me dan af wat nu de toegevoegde waarde is. Prima voor de ranking in de zoekmachines natuurlijk maar hoe ervaart de lezer deze overlap en hoeveel lezers haken daardoor af op de andere blogs?


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Maakt het leven een stuk eenvoudiger. Moet ik flink wat minder blogs in de gaten houden. Het enige wat ik dan mis zijn de comments van de lezers.
  Wat ik overigens wel leuk vind is de "competitie". Wie had als eerste de primeur van een nieuwsfeit!

  geplaatst op
 • Ja, competitie is goed. En kwaliteit zal de rest overleven. Oftewel : de snelheid en de comments van de gebruikers hier, zal ervoor zorgen dat MF overleeft.
  Dat dit niet betekent dat MF achterover kan gaan hangen, lijkt mij duidelijk. Dus laten we op zoek blijven naar dingen die dit Blog meer van waarde maken. 212Amsterdam is daar 1 voorbeeld van, de verslagen van congressen, e.d. nog meer.
  Ik zoek nog naar manieren waarop de kwaliteit van MF zo hoog kan zijn, dat het een BBC wordt t.o.v. de vele CNN's die op het net rondslingeren.

  geplaatst op
 • Webwolff, aan de achterkant wordt hard gewerkt aan Marketingfacts 2.0. Nog een paar weekjes en dan zal Marketingfacts een nieuw jasje hebben en een nieuw technisch platform (met meer mogelijkheden voor zowel gebruikers als ons bloggers). Dat is wat mij betreft ook het moment waarop verder gewerkt kan worden aan de inhoud. Een BBC onder de CNN's lijkt me wel wat!

  geplaatst op
 • Ik denk dat dit soort sites dan uiteindelijk steeds meer gebruikt worden voor 'zoektermen link spam'. In principe heb ik dat nu ook gedaan door de belangrijkste zoekterm (van mijn nieuw op te zetten site) toe te wijzen aan mijn naam. De vraag is hoe je dat kunt voorkomen in de toekomst.

  geplaatst op
 • Hi Marco, lijkt me een goeie stelling. De ervaring tot nu toe leert dat er geenzins sprake is van afhakende lezers. Sterker nog we hebben de indruk dat de blogs elkaar zelfs versterken.

  Ik beloof je dit het nieuwe jaar aan de hand van de statistieken verder troe te lichten.

  Wij wensen jou en alle medewerkers van Marketingfacts een gelukkig en een leuk en gezond 2006. Wij hebben in ieder geval alle contacten die we in de Blogosphere hebben als zeer perrtig ervaren en hopen dat we in het nieuwe jaar de banden nog wat verder met elkaar kunnen versterken.

  Proot op jullie, groet Henk namens alle medewerkers van DutchCowboys.  geplaatst op
 • Oops ik bedoel Proost !!!

  geplaatst op
 • Henk, hou ik je aan! En jullie natuurlijk ook hele fijne feestdagen!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.