Copyrightjuristen kijken naar Google

Copyrightjuristen kijken naar Google

Amerikaanse juristen menen dat de zoekdienst Google de copyrightwet overtreedt. De dienst kopieert nieuws van andere sites zonder het te vragen en bewaart dat in zijn geheugen (de cache).

Mensen die bij Google zoeken krijgen regelmatig gratis nieuws te zien waarvoor op de vindplaats zelf betaald had moeten worden. Datzelfde geldt voor de nonprofit educatieve Internet Archive Wayback Machine. Volgens Cnet werkt o.m. de New York Times met Google aan een oplossing. De krant wil dat surfers die op een link in de cache klikken automatisch naar een registratiepagina van de krantensite gaan. Meer bij news.com.com. Planet MultiMedia wijst er op dat het e-zine Netkwesties eerder schreef over het verbod om Reuters-artikelen te cachen.

Bron:
http://www.internetjournalist.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.