Contextual Keyword Advertising

Contextual Keyword Advertising

Nokia and Coca-Cola Showcase the new Nokia Local Marketing Solution

Met name op Amerikaanse nieuwssites kom ik het gebruik van contextual keyword advertising, zoals het eerder genoemde IntelliTXT, steeds vaker tegen. Vibrant Media, eigenaar van IntelliTXT, meldde in december nog dat er al ruim 300 online uitgevers gebruik maken van deze techniek. Moet eerlijk zeggen dat ik deze vorm van online adverteren in Nederland nog niet ben tegengekomen. Weet iemand of er al pilots of andere iniatieven lopen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • ... ben benieuwd of het werkt, nog niet echt veel cases van gezien... Forrester, geloof ik, is al weer mee gestopt...

  geplaatst op
 • Ik vraag me het effect ook af. Ik moet wel zeggen dat ik het vaker en vaker tegenkom. Gaat echter niet altijd goed. Vanochtend stond op deze pagina het volgende te lezen:

  null has been the fastest growing null activity in the U.S. over the last five years, with 53 million Americans, or 44 percent of all U.S. null users, now using some form of null service as of November 2004, according to a survey conducted by Pew Internet & American Life.


  Dit kwam door een javascript-foutje waardoor de woorden die aanklikbaar moesten worden, werden vervangen door het woord "null". Ze hebben de highlight nu maar even uitgezet, vermoed ik.

  geplaatst op
 • Op Flashkit.com heeft IntelliTXT even gedraaid, de leden maakten hier (m.i. terecht) zo'n probleem van, dat Jupiter het maar weer heeft verwijderd.

  Ik hoop echt dat dit niet erg aanslaat bij uitgevers. Als bezoeker vind ik het heel erg irritant.

  geplaatst op
 • Als ik het goed begrijp dat zijn er alleen pilots in het buitenland gedraaid? Geen Nederlandse uitgevers die een pilot hebben gedaan?

  Vincent, waarom zou het irritant zijn? Zolang je er niet met je muis over de keywords gaat, heb je nergens last van. Lijkt mij juist, mits op de goede manier geimplementeerd, wel een gebruikersvriendelijke manier van adverteren. Vraag is wel wat het de adverteerder oplevert. Verwacht namelijk niet dat er erg veel op geklikt wordt.

  geplaatst op
 • @Marco,

  De irritatie komt van verschillende kanten. Sommige leden meldden dat zij direct een spyware scan hadden gedaan omdat ze dachten dat ze geïnfecteerd zouden zijn.

  Als je door de tekst heen scrollt met je scroll-wheel, dan is de kans groot dat je zo'n mega tooltip tegenkomt, die over de te-lezen tekst valt.

  De ad's pastte vaak niet in de content (hoewel dat gewoon technisch verbeterd kan worden, kijk naar AdSense).

  Bij sommige leden stond op het forum in de signature een slogan en/of link naar een bedrijf. Het is dan best zuur als de slogan naar een concurrent linkt.

  Op een website zonder reactie's zou het misschien nog best kunnen, maar het zou me blijven irriteren.

  geplaatst op
 • uhm ..bedoelen we hier reclame door middel van het automatisch linken van bepaalde woorden naar de site van adverteerders?..

  Dit is toch niet zo nieuw?..
  ik doe dit nu ook met mijn site www.wetenschap-nieuws.nl Ben aangesloten bij M4N en ik link automatisch bepaalde woorden naar adverteerders:

  bijvoorbeeld het linken van landen in een tekst naar vakantie sites: http://www.wetenschap-nieuws.nl/index.php?option=content&task=view&id=17&Itemid=30

  ben er nog maar net mee begonnen, dus het aantal links is nog niet zo groot. Tevens weet ik nog niet veel over het effect..maar het ziet er nu na paar daagjes testen wel al goed uit naar mijn mening.. (vanuit het oogpunt van de exploitant that is)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.