Computervirus Yaha.k rukt op in Nederland

Computervirus Yaha.k rukt op in Nederland

De Nederlandstalige databank voor computervirussen VirusAlert heeft maandag gewaarschuwd voor een nieuw gevaarlijk virus. Het gaat om Yaha.K, dat zichzelf per e-mail doorstuurt en de beveiliging van computersystemen uitschakelt.

Volgens VirusAlert gaat het om een tamelijk grote uitbraak, die zich vooral in Nederland voordoet. Zowel Hotmail als bijgewerkte anti-virussoftware zouden de variant doorlaten. Het virus zit verstopt in bijlagen bij een e-mail met wisselende onderwerpen, zoals ‘are you a soccer fan?’, ‘need money?’ of ‘wanna be friends?’.

De databank spreekt van een middelgroot risico voor e-mailers. De laatste keer dat de databank waarschuwde voor een virus met een meer dan klein risico was in september. Toen verspreidde het Bugbear-A virus zich als een epidemie door e-mail door willekeurig berichten door te sturen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.