Coca-Cola bezint zich op nieuwe marketingstrategie

Coca-Cola bezint zich op nieuwe marketingstrategie

Coca-Cola wil niet automatisch meer kiezen voor traditionele marketingmiddelen zoals tv-reclame.

President-coo Steve Heyer van Coca-Cola Inc. liet tijdens een door Advertising Age georganiseerd seminar doorschemeren naar de entertainmentbranche te kijken voor samenwerkingsmogelijkheden.

Heyer gaf aan niet vanuit een reflex te willen kiezen voor tv-commercials, omdat hij niet langer behoefte zegt te hebben aan ?bereik en frequentie?. ?We keren ons af van “spots and pods”, aldus Heyer. In plaats daarvan staat hem meer gebruik van entertainmentmogelijkheden voor ogen, mits ?content-producers? hun formules aanpassen. Tegen de entertainmentbranche zei Heyer: ?Jullie kunnen voor ons van toegevoegde waarde zijn, en wij voor jullie.? Tot slot van zijn presentatie liet Heyer weten een groot bord voor zijn raam te hebben geplaatst met daarop de tekst: ?Partners wanted. We are open for business.?

Bron: http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Coca-Cola haalt het reclameaccount in de Verenigde Staten weg bij McCann-Erickson en brengt het onder bij WPP Group's Berlin Cameron/Red Cell.

    Berlin Cameron heeft inmiddels al de eerste Coca-Cola commercial ontwikkeld. De campagne heet ´Real` met celebrities als Penelope Cruz, die in de commercial een boertje laat, en Courteney Cox-Arquette (bekend van de serie Friends). Volgens Brandrepublic gingen er al een tijdje geruchten dat Coca-Cola niet meer zo tevreden was over het werk van McCann-Erickson's. De laatste grote campagne van dat bureau ´Life tastes good` is van twee jaar geleden. Universal McCann blijft wel het mediabureau, terwijl McCann-Erickson in andere markten gewoon het bureau van Coca-Cola blijft. Het klassieke merk heeft de laatste tijd te kampen met stagnerende verkopen en het concern wil het met een ´verfrissende` campagne een nieuwe impuls geven.

    Bron:
    http://www.adformatie.nl/nieuws/index.html#Item23809

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.