• Mobile
  wordt gesponsord door

ClickVideo met aanklikbare hotspots

ClickVideo met aanklikbare hotspots

ClickVideo met aanklikbare hotspots

ClickVideo maakt het mogelijk om objecten (hotspots) in een video te definiëren en te koppelen aan aanvullende informatie. Bij het bewegen met de muis over de videobeelden krijgt de gebruiker over de hotspots extra informatie terwijl de video blijft doorspelen. Deze techniek is ook bekend onder de naam Hypervideo. Nu echter met aanklikbare (zichtbare) hotspots. Interessant voor videogebaseerde reclame, e-commerce en e-learning applicaties!

Op de website staan een aantal voorbeelden waaronder een demo van KPN tijdens Fusion 2005.


Geplaatst in

DelenEr zijn 34 reacties op dit artikel

 • Interessante ontwikkeling

  geplaatst op
 • ClickVideo maakt eerder gebruik van deze mogelijkheid wat al langer in windows media player en quicktime mogelijk was ;) Dus niks nieuws.

  geplaatst op
 • Waar kan ik hierover meer informatie vinden June?

  geplaatst op
 • Windows Media...in een Firefox browser en op een Mac kan dat nog leuk gaan worden. Alles crasht bij de demo's bij mij...

  geplaatst op
 • June: Hoe dan?

  Frank: Bij mij werkt het gewoon in Firefox, spoof jij je user-agent ofzo?

  geplaatst op
 • Flash anyone?

  geplaatst op
 • Mijn useragent spoofen? Ik zou niet weten hoe ik dat nu weer voor elkaar moet krijgen. :-) Maar inderdaad, waarom niet gewoon Flash gebruiken. Daar kan nl exact hetzelfde in...

  geplaatst op
 • Dit is een nog preciezere oplossing van
  United Virtualities. (klik op de Friends banner).

  In deze versie zie je geen vierkante blokken maar lijntjes om de producten heen. Het is al ruim een jaar oud maar ik vind het nog steeds erg mooi.

  Ik vind het bijzonder dat we dit nog niet vaker zien. Het is super intuitief. Roepen we al niet heel vaak bij telvisieprogramma': he, dat is mooi! Kinderen wijzen het zelfs aan. Precies dit mechanisme wordt hier mooi gebruikt.

  geplaatst op
 • Interessant voorbeeld Erwin, had het nog niet eerder gezien! En inderdaad vreemd dat we deze toepassing nog niet vaker hebben gezien. Wellicht binnenkort als IPTV helemaal is ingeburgerd, kunnen we in ieder TV-programma gewoon aanklikken wat we zelf graag willen hebben.

  geplaatst op
 • Jammer alleen dat Flash voor van die irritante reclames gebruikt wordt en geen mute knop heeft.

  Dit gebruikt RealPlayer, QuickTime, en als mogelijk, WMP.

  geplaatst op
 • "Jammer alleen dat Flash voor van die irritante reclames gebruikt wordt en geen mute knop heeft."

  Vreemde reactie.
  "Jammer alleen dat html ook in vervelende popups gebruikt wordt."
  Daarnaast is een muteknop alsmede een balans of volume knop prima mogelijk in Flash

  geplaatst op
 • Het is niets nieuws. Deze techniek bestaat al sinds Quicktime in 1991 werd geintroduceerd. En Flash in 1996. En Realvideo en Windowmedia. Wel nieuw is dat dit webbased lijkt, en niet IN de player werkt. Een overlay met coordinaten die een iframe aanstuurt. Maar goed, het grote probleem is de enorme bewerkelijkheid. Van ELK object moet je handmatig PER SECONDE de plek opnieuw bepalen. Met automatische tracking kom je er niet. En het andere probleem is dat consumenten domweg niet op deze interactiviteit zitten te wachten. Is al jaren geleden in studies aangetoond. Met andere woorden: een leuk technisch (maar niet nieuw) foefje met vast hier en daar wel een toepassing, maar niet gedacht vanuit de business of de gebruiker.

  geplaatst op
 • Hans, heb je wellicht een verwijzing naar die studie? Kan me er inderdaad wel iets bij voorstellen maar ben wel benieuwd naar die resultaten.

  geplaatst op
 • Zelf zie ik erg interessante mogelijkheden als het om B2B gaat.

  geplaatst op
 • @ Hans

  Die studie zou ik ook graag willen zien.

  Consumenten weten vaak niet wat ze willen.
  Een studie uit 1999 toonde aan dat consumenten niet zitten te wachten op online betalingsmogelijkheden. Banken hebben daarom heel lang gewacht met investeren in online banking en internet banking.
  Ondertussen kunnen veel consumenten niet zonder online banking en Paypal heeft ruim 100 miljoen accounts.

  geplaatst op
 • Vincent: DHTML reclame maakt doorgaans geen geluid en op de Flash banners zitten meestal geen volume knoppen.

  geplaatst op
 • Cees: Hoe kun je Flash nu verwijten dat het gebruikt wordt voor reclame?!
  Daarom mijn vergelijking met html.

  geplaatst op
 • http://www.videoclix.com/ anyone? Al een paar jaar op de markt!! Weinig nieuws hier dus!!

  geplaatst op
 • Dank voor de link Rudy, inderdaad indrukwekkend en dat dus al jaren blijkbaar. Het is duidelijk dat ik op gebied van online video nog veel heb te leren. Ga binnenkort zelf ook een camera kopen. Iemand nog tips?

  geplaatst op
 • @Hans: Die studie zou ik ook graag willen zien.

  @Rudy: tx voor de tip. Zo krijgen we wel een mooi overzicht op dit gebied.

  @Arash: "Consumenten weten vaak niet wat ze willen.",
  helemaal mee eens! Gewone consumenten zijn toch gewoon mensen met ingeslepen gewoontes (en daardoor een beperkte geest). Ik denk als je naar kinderen (en ook bejaarden: ga met de muis naar de rechterbovenhoek zegt meer iets over ons dan over hen!!!) kijkt dat je het meest natuurlijke gedrag van de mens kan zien. Het aanwijzen van iets waar je over praat hoort daar bij. In laboratoria (oa Philips) doen ze onderzoek hoe je de richting van een vinger te bepalen om te kijken waar iemand naar wijst (idem met de ogen: waar iemand naar kijkt). Apple heeft recentelijk een scherm gepatenteerd waarmee dat in theorie zou kunnen. Als we straks iets aanwijzen, er een opmerking bij plaatsen of een vraag bij stellen, dan krijgen we direct reactie.

  Een klikbare video is wat mij betreft een stap is de natuurlijke evolutie in die richting.

  geplaatst op
 • erwin, die technische toepassing waarbij het scherm-naar-de toeschoywer-kijkt kwam vorige week tijdens de crossmediacafe 'narrowcasting' ook al ter sprake. Lijkt mij een hele logische manier om interactie te krijgen. En wat betreft de tv toepassingen met betrekking tot het zelf kunnen 'inzoomen' en verder info cq. aanschaffen te kunnen doen; ik ben voor.

  geplaatst op
 • Vincent: Daarom willen sommige mensen liever geen Flash in hun browser.

  geplaatst op
 • Cees: En toch ligt de penetratiegraad van Flash hoger dan de penetratiegraad van Windows mediaplayer.

  geplaatst op
 • Beste bezoekers,

  Ten eerst dank voor jullie commentaren.

  De mogelijkheid om met je muis binnen een video op objecten te klikken is inderdaad niet nieuw. Noterik heeft deze technologie enkele jaren geleden al ontwikkeld. En zo zijn er meerdere bedrijven die soortgelijke
  initiatieven hebben opgezet.

  ClickVideo is in die zin vernieuwend dat alles web-based gebeurt. Er komen hier geen plug-ins aan te pas. Daarnaast ondersteunt ClickVideo meerdere players en werkt het zowel binnen FireFox als binnen Internet Explorer.
  We hebben in eerste instantie voor deze weg gekozen omdat veel videomateriaal reeds in WMV, Real of MOV wordt gepubliceerd.

  ClickVideo staat nog in zijn kinderschoenen en we zijn druk bezig om alle mogelijkheden te onderzoeken. Ook de toepassingsmogelijkheden en alternatieve players zoals Flash. Ik zou zeggen, houd http://www.clickvideo.nl in de gaten voor eventuele updates.

  Vriendelijke Groet,
  Lammert Postma / Projectmanager ClickVideo

  Noterik BV

  geplaatst op
 • @Lammert: Ik vind het super dat ook leveranciers hier open deelnemen in de discussie. Dat is volgens mij de manier! Top!
  Als je wat nieuws hebt, laat het ons weten. Bvb door hier weer een reactie te plaatsen. Ik denk persoonlijk dat niet iedereen tijd heeft regelmatig naar je site te gaan. Beter is hier iets te plaatsen. Dan heb je meteen de geinteresseerden te pakken...

  geplaatst op
 • Technisch handig bedacht, maar dit wordt al -tig jaar beloofd (en technisch aangeboden: Quick Time, DIrector, Flash, Videoclix), maar clickable video heeft een hoog Wondere-Wereld gehalte. Vliegende auto's, videotelefonie, clickable video's, spraakgestuurde gordijnen en een baard die tegelijk je haar kan zijn. Handig, maar niet echt!

  In al die jaren dat dit al technisch mogelijk was hebben we geen commerciële toepassingen zien ontstaan. Waarom zou dit met een zoveelste technische oplossing ineens wel kunnen? Consumenten klikken domweg gewoon niet op video's. En het produceren van een clickable video is duur: elk object moet per frame worden omkaderd.

  Misschien kan Notorik hier uitleggen hoeveel uur men werkelijk nodig heeft gehad om from scratch tot dit resultaat (een kort Fashion filmpje voorzien van een paar objecten met de bijbehorende pagina's) te komen? En staan die uren in verhouding tot het geld dat verdiend kan worden met clicks? Hoe worden de clicks gemeten? Afgerekend? Laat me raden, juist dit laatste technische deel waardoor business mogelijk zou zijn zit er niet in. Wondere-wereld dus.

  geplaatst op
 • Dank voor de update Lammert en ik ben het met Erwin eens, top dat je hier reageert. Hoeveel productmanagers zouden op deze manier met hun producten bezig zijn?

  geplaatst op
 • @Eva, waarom zo negatief: Consumenten klikken domweg gewoon niet op video's. Is dat niet een kwestie wennen?

  Verder: In al die jaren dat dit al technisch mogelijk was hebben we geen commerciële toepassingen zien ontstaan. Misschien omdat de marketingwereld er nog geen raad mee wist en nog geen mogelijkheden zag?

  geplaatst op
 • @Indira, ben het eens met Eva. Consumenten en marketeers hebben al 15 jaar de tijd gehad om hier aan te wennen. Ik zie dit nu niet ineens wel gebeuren. Wat zijn de succesfactoren tov de reeds bestaande (en m.i. door veel grotere partijen gepushte) click mogelijkheden?

  geplaatst op
 • @Indira
  Daarbij komt ook dat enkele jaren geleden consumenten nog niet gebonden waren aan internet en de breedbanddichtheid veel lager was dan nu.

  Als de tijd en dus kosten dat per filmpje geïnverteerd moet worden interessant is, dan denk ik dat er veel mogelijkheden zijn voor B2B en in de toekomst voor B2C markt.

  @Lammert
  Veel succes met jullie product en hou ons op de hoogte. Denk dat veel marketeers hier potentie in zien.

  geplaatst op
 • Beste lezers,

  Gezien de positieve reacties op mijn post zal ik hier vaker een update plaatsen over het project ClickVideo.

  Sinds de lancering van de website en het uitgaan van het persbericht is ClickVideo massaal opgepikt door diverse media. Zo maken o.a. planet.nl, nu.nl en diverse weblogs melding van ClickVideo. Dit resulteerde op de eerste dag in meer dan 2000 unieke bezoekers en een overhitte telefoonlijn. Hieruit blijkt dat er veel interesse is voor ons project vanuit diverse invalshoeken.

  Nu is natuurlijk de vraag wat wordt de volgende stap in het traject.

  ClickVideo wordt eind april 2006 als online authoringtool aangeboden aan klanten van Noterik. De tool zal vooral tot zijn recht komen als publicatiecomponent in het Streamedit Media Asset Management framework. Dit systeem biedt de mogelijkheid om AV materiaal eenvoudig te beheren en de AV workflow te optimaliseren.

  Daarnaast zullen wij ClickVideo als op zichzelf staande online productietool gaan aanbieden. De prijzen voor het gebruik van de tool zullen afhankelijk zijn van de specifieke businesscases. Noterik biedt u aan ClickVideo-presentaties voor u te produceren, én biedt klanten de mogelijkheid om zelf ClickVideo-presentaties te maken met onze ClickVideo-tool.

  Mocht u nog vragen hebben wees dan vrij om contact met ons op te nemen.

  Vriendelijke Groet,
  Lammert Postma / Projectmanager ClickVideo

  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
  Noterik BV

  geplaatst op
 • Sorry Lammert oude wijn in nieuwe zakken. Ik zie het vernieuwende nog niet helemaal en heb eind vorig jaar een vergelijkbare werkende apllicatie gezien bij een onderwijs instelling in Zweden. Zal 'm opzoeken voor je. Groeten aan Jechiam Gural trouwens. Een oude bekende:)

  geplaatst op
 • @Eva,Rins
  Waarom zou een consument opeens gaan klikken op een video? Als hij weet dat het kan én hij er 'baat' bij heeft om te klikken. Er zal dus ook bij de aanbieder iets moeten veranderen. Ik had tot gisteren nog nooit gehoord van deze mogelijkheden en zou dus ook nooit op het idee gekomen zijn om inderdaad op video te gaan klikken. De geboden filmpjes moeten imho uitnodigen tot klikken en daarom er ook speciaal voor gemaakt zijn. Pas dan zal de consument beginnen aan een gewenningstraject.

  @albert
  Op dit moment zijn 3D websites ook mogelijk, maar als morgen een bedrijf een toegankelijkere manier opzet om het te doen is het voor mij nieuw. Het concept is dan misschien niet nieuw, maar de mogelijkheden wel (toegankelijker voor de eindgebruikers).

  geplaatst op
 • Interessante discussie hier, innovatie is altijd goed, is het oorspronkelijke idee misschien minder maar levert de spin off weer stof tot reflectie. Video die je kan aanklikken is een goed idee, een webpagina met fotootjes wordt toch ook aangeklikt, het zijn stilstaande beeldjes maar wij klikken er wel op...
  Mijnheer Lammert Postma, goed idee maar is wel al eerder en verder ontwikkeld. Voor tracing van hotspots zou U eens bij Avid Video moeten informeren.

  Groet aan allen,

  Rene Hermes
  ICTOA Fontys

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.