Claudia Straatmans: “Ik ben een verlengstuk van de Marie Claire”

Claudia Straatmans: “Ik ben een verlengstuk van de Marie Claire”

Claudia Straatmans is de hoofdredactrice van modeblad Marie Claire. "Ik ben erg online, mijn work-life-balance komt soms in het geding."

Straatmans ziet zichzelf als een verlengstuk van de Marie Claire. "Ik ben best een workaholic, maar het weekend is voor mijn vrienden en gezin." Voor een blonde hoofdredacteur van een fashionmagazine weet Straatmans bovendien enorm veel van de Eerste Wereldoorlog. "Het is een speciale interesse van mij, ik vind geschiedenis waanzinnig interessant."

Want ook op modegebied is veel ontstaan in de periode van de Eerste Wereldoorlog. "Plastische chirurgie bijvoorbeeld en de trenchcoat." Straatmans vindt de aandacht en verwachtingen omtrent haar persoon wel leuk. "Maar ik ben absoluut geen Anna Wintour, zij gaat met de limousine naar haar werk."

Multi-tasken

De baan van Straatmans omvat bovendien meer dan alleen de baas spelen. "Ik moet alle taken uitvoeren, dus ook HR en financiën." Elke editie van Marie Claire is daarom ook spannend. "Je wilt een beetje geld overhouden, maar ook iets inhoudelijks doen." De bezuinigingen bij Sanoma hebben veel onrust opgeleverd. "Marie Claire is een licentie en daarom relatief safe, maar ook wij worden onderaan de streep afgerekend.”


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.