Chris Klomp: “Een moderne journalist kan niet zonder Twitter”

Chris Klomp: “Een moderne journalist kan niet zonder Twitter”

Chris Klomp gaat schuil onder de bijnaam ‘de twitterende rechtbankverslaggever’ – de journalist doet verslag van rechtszaken met de hashtag #twitcourt om strafrecht op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen. Hij stuurt zo'n 1.000 tweets per maand aan zijn 16.000 volgers. En hij verdient zijn geld met Twitter.

"Ik heb Twitter een paar jaar geleden ontdekt", zegt Klomp. "Het is een platform waarmee je carrière kunt maken. Een moderne journalist kan niet meer zonder."

Via @realtwitcourt verslaat Klomp rechtszaken, waaronder die van Holleeder, in 140 tekens. Het is een besloten account waar volgers voor betalen. "Ik raakte een grote freelanceklus kwijt en dacht, ik ga het zelf doen. Ik word mijn eigen uitgever."

Vierhonderd mensen volgen Klomp nu op zijn betaalde account voor 99 cent per week of 3,90 euro per maand. "Als iedereen betaalt tenminste", zegt hij. "Ik heb geleerd om commercieel te zijn. En online."

Eigen draai

Klomp probeert zich te onderscheiden met een eigen draai. "Je kunt een zaak enorm inzichtelijk maken via Twitter." Toch denkt hij dat hij zijn volgersplafond heeft bereikt. "Dit is een niche, maar als freelance journalist kun je je beter specialiseren."

Volgens Klomp zijn er veel misvattingen over de rechtspraak. "Als iemand wordt doodgereden, komt er een enorme verbale diarree los, maar als je de zaak objectief bekijkt, zijn er vaak veel meer argumenten. Er mist kennis over recht."


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.