Als je je bedrijf presenteert als ‘de volgende Nederlandse unicorn’ en je droomt van een beursgang in New York dan is er niks mis met je ambitie. Hij vergelijkt zaken doen met topsport: "Als je gaat hardlopen of je bent een zwemmer dan droom je ook van olympisch goud denk ik, als je het echt goed wilt doen". Chris Hall, ceo en oprichter van onlinebeeldbank Bynder, weet nog hoe hij onder de indruk was van een ton, maar ondertussen zijn grote geldbedragen veranderd in getallen en percentages.
Misschien niet gek als er 20 miljoen euro in je bedrijf is geïnvesteerd door het Amerikaanse Insight Venture Partners. "Dat is een grote partij. Daar horen wel dit soort ambities bij." Bynder maakt software voor digital asset management. De voor marketeers soms omslachtige manier van werken met logo’s of afbeeldingen in verschillende bestanden wordt door deze software snel opgelost. Onder andere Puma, KLM en Spotify zijn klant bij Bynder.
Het bedrijf is nog niet winstgevend, dat is volgens Hall zo ironisch aan het SaaS-model: hoe beter het gaat met het bedrijf, hoe meer geld er juist nodig is. Naast de kosten voor de ontwikkeling van de software is er in het begin de ‘customer acquisition cost’. Hoe meer klanten zich aandienen, hoe meer het kost. Hall heeft er vertrouwen in: "Het is niet erg dat we nog geen winst maken, want als we de marketingkosten een beetje terugdraaien dan zijn we wel opeens winstgevend."
Als het er dan is, dat zakelijke olympische goud, dan ziet Hall het Bynderlogo in de buurt van de bekende stier op Wall Street. En wat daarvoor nodig is? "Wij moeten de transitie maken naar een echt bedrijf, de organisatie moet volwassener worden, we moeten blijven innoveren. (...) Het voordeel dat wij hebben opgebouwd qua technologie, dat ben je ook zo weer kwijt. Het is niet zo dat de grote vissen de kleintjes opeten, de snelle vissen eten de langzame vissen op. Dus we moeten snel blijven, dat is belangrijk. En toch die underdog blijven spelen en door blijven beuken, over de grens ook. Daarna groeit die revenue vanzelf, en komen we vanzelf in die positie om ooit een keer die stap te maken."