Chinese blogosfeer groeit explosief

Chinese blogosfeer groeit explosief

Chinese blogosfeer groeit explosiefRobert Scoble:

I’m talking with Kevin Wen and Liang Lu. He runs BlogChina.com and says that almost a million Chinese are blogging there. More than eight million posts per day. Wow!

Ondanks het feit dat ik er nog nooit ben geweest, wordt ik al jaren gefascineerd door China. Mijn RSS-reader bevat dan ook een aantal (engelstalige) RSS-feeds van Aziatische/Chinese blogs of blogs die gaan over China.

In willekeurige volgorde:

Gaokeji is een van de vele gecensureerde (blogspot)blogs in China en gaat over de ontwikkelingen van de Chinese technologie industrie. Al een tijdje niet meer geupdate (helaas).

Chinese Internet @ Mobvertising schrijft over de Aziatische internet en mobiele markt, met de nadruk op China. Absoluut de moeite waard!

China Net Investor is ook een gecensureerde blog en biedt interessante informatie over Chinese internetbedrijven.

Danwei is een weblog over de Chinese media en advertentiemarkt. Een van de eerste Chinese blogs in mijn RSS-reader.

Media in China (tegenwoordig China Herald of China Herald @ blogspot) is de Engelstalige weblog van de Nederlandse journalist Fons Tuinstra die vanuit Shanghai dagelijks verslag doet van de mediarevolutie in China.

Asia Business Intelligence is een weblog dat nieuws en commentaar geeft op Aziatische (en dan met name Chinese) business events.

China @ Loic Le Meur Blog is de weblog van Loic Le Meur (SixApart) waarin hij zo nu en dan interessant nieuws over China plaatst.

China @ Elliott Back is de weblog van Elliot Back. En zeg nu eerlijk, wie kent hem niet? ;-)

Simon World is de weblog van Simon en samen met Danwei een van de eerste Aziatische blogs in mijn RSS-reader. Mijn baken voor de Aziatische blogosfeer!

Uiteraard hou ik me aanbevolen voor andere goede Aziatische blogs die zich bezig houden met (nieuwe) media, advertising, marketing of (technologische) trends.

Bronnen:
Sinosplice | china blog list
Best Blogs in Asia Directory
Blog Revolution in China
Gele Draak
Technoratie: China-tag


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.