Case: Virale campagne Prince of Persia

Case: Virale campagne Prince of Persia
,

Case: Virale campagne Prince of Persia Op zich is er niks vernieuwends aan een viral campaign, maar ik zag nog niet heel vaak een opeenvolgende serie virals voor hetzelfde product.

In Engeland heeft Ubisoft een virale campagne gelanceerd omtrent hun laatste game-titel Prince of Persia 3: The Two Thrones. Doormiddel van een tease-site werd een eerste filmpje gelanceerd.

Deze werd direct geplugd via viral sites als TTR2.com. Enkele dagen hierna verschenen de overige 2 filmpjes. hier en hier kan je deze bekijken. Geen idee of het in de UK een succes is, feit is wel dat alle filmpjes bijzonder snel door Nederlandse sites zijn opgepakt. Zo besteedde Ongein.nl er al aandacht aan en verscheen vandaag een post op VKmag.nl. Ik moet zeggen dat de filmpjes op zich staand niet bijzonder zijn, maar het geheel mag zeker grappig genoemd worden. Ben alleen benieuwd hoeveel van de mensen ook daadwerkelijk alle drie de filmpjes zien.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Leuke poging van Ubisoft, al ben ik niet echt onder de indruk. De I Love Bees campagne (http://en.wikipedia.org/wiki/Haunted_Apiary) van Microsoft voor Halo 2 is een veel beter voorbeeld van een succesvolle viral campaign voor een computergame. Ik denk dat we nu wel in een fase zijn beland waarin grappige clipjes alleen niet meer voldoende zijn om een campagne ook echt 'viraal' te maken.

  geplaatst op
 • @cem
  Helemaal mee eens, I love Bees was een geniale campagne, maar dan ook een stuk grootschaliger met (neem ik aan) grotere budgetten (tenslotte Microsoft!). Maar wanneer de middelen beperkt zijn, vind ik dit een aardige uitwerking. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar de keuze om de game-wereld in de echte wereld na te bootsen sluit natuurlijk wel goed aan bij de echte belevingswereld van hun doelgroep. :-)

  geplaatst op
 • Prince of Persia... dat speelde ik nog op mijn XT... en toch pas versie 3? zijn ze ooit opnieuw begonnen met tellen?

  geplaatst op
 • Geniaal! Jump, L1, X, Square, Triangle. Had ik het maar verzonnen.

  geplaatst op
 • @bas
  Euhh ja, sinds de XT (die goede oude tijd.. zucht..) is er een hoop gebeurd met Prince of Persia. 1 mislukt 3d avontuur, gevolgd door eindelijk een goede 3d uitvoering met Sands of Time 3 jaar geleden. Sindsdien elk jaar een nieuwe titel, dus op zich zijn ze er elke keer snel bij. De filmlicentie schijnt al verkocht te zijn aan een hele grote regisseur, dus wellicht binnenkort een gamende Lawrence of Arabia :-)

  geplaatst op
 • Een gamende Lawrence of Arabia? Wat een belediging voor één van de beste films ooit! :) Terugkomend op deze virale campagne: ik vraag me af welke doelgroep ze precies proberen aan te spreken. Veel bloed en lichamen doormidden gehakt, ik denk niet dat dit echt bedoeld is voor jongeren en/of volwassen gamers, beide groepen zijn niet onbelangrijk voor Prince of Persia lijkt me. Vooral ook omdat het spel op meerdere platforms uitkomt (ps2, xbox, gamecube, pc etc.). Ook vind ik de website (2december.co.uk) zelf te mager en nietszeggend.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.