Brinkhorst wil .nl-domein behouden

16 april 2004, 03:54

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) administreert alle domeinnamen die eindigen op .nl, maar daarmee is niet gegarandeerd dat .nl altijd zal blijven. Minister Brinkhorst van Economische Zaken wil het laatste waarborgen door de Telecommunicatiewet aan te passen.

De bewindsman zei dat donderdag tijdens een bijeenkomst van SIDN, die vierde dat inmiddels meer dan ??n miljoen domeinnamen eindigen op .nl.

Een onderzoek signaleert het gevaar dat ook een stichting als SIDN failliet kan gaan. Het hele .nl domein zou dan kunnen uitvallen, met hoge maatschappelijke kosten als gevolg.

Grote bedrijven en particulieren in ons land hebben zo’n half miljoen domeinnamen geregistreerd buiten Nederland en die eindigen dan meestal met .com, .net of .org. Als in de toekomst massaal moet worden uitgeweken van .nl naar naar dit soort namen zal dat veel geld gaan kosten. Om te voorkomen dat de techniek .nl in de steek laat, heeft SIDN de apparatuur voor het .nl-domein gespreid over 7 verschillende computersystemen in 4 landen.

Alleen Engeland (.uk) en Duitsland (.de) hebben meer nationale domeinnamen dan Nederland. Minister Brinkhorst is daar blij mee, omdat het onderstreept dat Nederland een belangrijke rol speelt op internet. Dat is cruciaal voor innovatie en daarmee voor het groeivermogen van onze economie, aldus Brinkhorst.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!