Brinkhorst wil .nl-domein behouden

Brinkhorst wil .nl-domein behouden

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) administreert alle domeinnamen die eindigen op .nl, maar daarmee is niet gegarandeerd dat .nl altijd zal blijven. Minister Brinkhorst van Economische Zaken wil het laatste waarborgen door de Telecommunicatiewet aan te passen.

De bewindsman zei dat donderdag tijdens een bijeenkomst van SIDN, die vierde dat inmiddels meer dan ??n miljoen domeinnamen eindigen op .nl.

Een onderzoek signaleert het gevaar dat ook een stichting als SIDN failliet kan gaan. Het hele .nl domein zou dan kunnen uitvallen, met hoge maatschappelijke kosten als gevolg.

Grote bedrijven en particulieren in ons land hebben zo’n half miljoen domeinnamen geregistreerd buiten Nederland en die eindigen dan meestal met .com, .net of .org. Als in de toekomst massaal moet worden uitgeweken van .nl naar naar dit soort namen zal dat veel geld gaan kosten. Om te voorkomen dat de techniek .nl in de steek laat, heeft SIDN de apparatuur voor het .nl-domein gespreid over 7 verschillende computersystemen in 4 landen.

Alleen Engeland (.uk) en Duitsland (.de) hebben meer nationale domeinnamen dan Nederland. Minister Brinkhorst is daar blij mee, omdat het onderstreept dat Nederland een belangrijke rol speelt op internet. Dat is cruciaal voor innovatie en daarmee voor het groeivermogen van onze economie, aldus Brinkhorst.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.