Brinkhorst opent energiesite van Consumentenbond

2 juni 2004, 16:48

Vandaag is de de energiecampagne “Eerste hulp bij overstappen” van de Consumentenbond gestart. Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft in het kader van deze campagne de website energiebond.nl geopend. Ik mag hopen dat de liberalisering van de energiemarkt op 1 juli beter verloopt dan de prijsvergelijking op de site (werkt bij mij voor geen meter).

De Consumentenbond heeft dit jaar al 5000 klachten gekregen over de al vrijgegeven markt voor groene stroom. De organisatie wil met de campagne “Eerste hulp bij overstappen’’ de consumenten voorlichten over de energieliberalisering per 1 juli. Dan kan iedereen zelf een elektriciteit- en gasleverancier uitzoeken en is de keuze niet langer beperkt tot groene stroom. De nieuwe website biedt bezoekers de mogelijkheid energieleveranciers te vergelijken.

De bond hoopt dat veel mensen overstappen op een andere leverancier. “Op die manier blijft er dynamiek in de energiemarkt en zullen leveranciers de prijzen verlagen’‘, zegt directeur K. de Jonge van de Consumentenbond. “Voor een gemiddeld gezin dat jaarlijks 1400 euro uitgeeft aan gas en licht, is er zeker voordeel te behalen.’‘

Niet vlekkeloos

De directeur van toezichthouder Dte, G. Zijl, verwacht niet dat de liberalisering helemaal vlekkeloos zal verlopen. “Maar het wordt geen chaos, we blijven de energiebedrijven goed controleren.’’ Oneerlijke handelspraktijken waaronder ‘slamming’, waarbij de consument ongewild overstapt naar een andere leverancier, zullen hard worden aangepakt. “In het uiterste geval zullen we de vergunning van een energiebedrijf intrekken’‘, aldus Zijl.

De Dte heeft met de energiebedrijven afgesproken dat de consument ook na de liberalisering duidelijke en begrijpelijke energierekeningen ontvangt. De Consumentenbond zal de klachten die op energiebond.nl worden gedeponeerd, doorsturen naar de toezichthouder.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!