• Mobile
    wordt gesponsord door

Breedbandballonnen oplaten

Breedbandballonnen oplaten
,

Het Britse SkyLinc denkt d? oplossing gevonden te hebben om alle Britten van breedband te voorzien. Het bedrijf gaat ballonnen oplaten die het breedbandsignaal over het land verspreiden.

Een oplossing die een stuk goedkoper is dan het leggen van dure glasvezelkabels of het de ruimte inslingeren van satellieten. SkyLinc heeft al een aantal testen gedaan met het systeem Libra (Low Cost Integrated Radio Access) en de uitkomsten zijn bemoedigend. Met slechts 18 basisstations zou het hele land bereikt worden. De met heliumgevulde ballonnen worden op anderhalve kilometer hoogte gehangen. Volgens SkyLinc is ballonnenbreedband ruim twee keer zo snel als de meeste tot nu toe beschikbare breedbanddiensten van het land. Bovendien vertraagt dit systeem niet als er meer mensen gebruik maken van de dienst. Iets dat wel het geval is bij DSL over de telefoonlijn. Een stabilisatielijn aan de ballon zou ervoor moeten zorgen dat het ding op zijn plek blijft hangen. SkyLink is in gesprek met verschillende internetproviders om de techniek daadwerkelijk te implementeren. Voorlopig is de breedbandballon vooral handig voor kleine bedrijven. Later hoopt SkyLink met een voordelige consumentenversie van Libra te komen. Het systeem kent eigenlijk maar ??n nadeel, het is nogal horizonvervuilend. bron [Reed Business]


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.