Blijf de techniek volgen

Boekrecensie van De 11 beste online verdienmodellen (Jeanet Bathoorn en Petra Luliano)

Blijf de techniek volgen

De titel van dit handzame boek belooft heel wat: 'De 11 beste online verdienmodellen, hoe je je onderneming toekomstproof maakt'. Iets wat in het eerste gedeelte zeker waargemaakt wordt. Alhoewel het me helaas niet duidelijk is geworden waarom juist déze elf verdienmodellen de beste zouden zijn. De onderbouwing daarvoor ontbreekt. 

Deze recensie is geschreven door Eric van Arendonk, Register Marketeer en docent marketing aan de HU (Hogeschool Utrecht) en freelance marketing-adviseur. Hij is tevens medeauteur van 'Neuromarketing' en docent Marketing bij SRM.

De lezer mag uitgaan van een zekere expertise van de auteurs, maar de verdienmodellen worden stuk voor stuk uiteengezet als zijnde een gegeven. Voorzien van positieve voorbeelden die laten zien dat er ook daadwerkelijk geld mee wordt verdiend.

Duidelijk wordt, dat er achter ieder model een hele wereld schuilt en er wordt ook regelmatig doorverwezen naar meer informatie. Op grond daarvan wil ik het boek dan ook eerder een inspiratieboek noemen. Met name voor degene waarbij online en aanverwante media nog een redelijk onbekend terrein is. Het is niet zo dat je na het lezen van het boek gelijk aan de slag kunt om het verdienmodel ook daadwerkelijk in te zetten. Daar is meer voor nodig.

'Zie het smal, maak kennis met online verdienmodellen'

De auteurs besteden de nodige aandacht aan de ondernemer zelf, met name hoe deze in haar of zijn vel zit, voldoende focus heeft en de nodige lef toont. Zonder meer eigenschappen die je nodig hebt om een online verdienmodel op te zetten. Of je hiermee je onderneming ook toekomstproof maakt waag ik te betwijfelen. Het zal zeker helpen maar daar is wel meer voor nodig dan slechts een online verdienmodel.

Zie het smal, maak kennis met online verdienmodellen. Neem het mee in je totale strategie en laat je omringen door professionals. Een online inkomstenstroom is niet iets wat je er leuk bij doet. Eén waardevolle tip is me wel bij blijven hangen; blijf de techniek volgen, nieuwe verdienmodellen zullen blijven verschijnen en wellicht kun je er iets mee.

De 11 beste online verdienmodellen

Auteur:           Jeanet Bathoorn en Petra Iuliano

ISBN:                9789024435333

Uitgever:          Uitgeverij Boom

Druk:                1e druk

Trefwoorden:   ecommerce, online, verdienmodel

Credits afbeelding: 123RF, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.