Bing Shopping vanaf nu beschikbaar in Nederland

24 juni 2019, 11:00

Google Shopping krijgt concurrentie

De lancering van Bing Shopping in Nederland is een feit. Dit brengt zeer interessante kansen met zich mee als je online producten verkoopt in een webshop. Bing Shopping, voorheen Bing Product Ads genoemd, is in november 2017 gelanceerd in de Verenigde Staten. Het is het bijna-identieke tweelingzusje van Google Shopping. Het verschil met standaard zoekmachine-advertenties is dat producten bij shoppingadvertenties direct in beeld komen met een foto, producttitel en prijs. Als zoekers op een productadvertentie klikken, komen ze direct op de productpagina terecht. Snel geshopt dus. We zien dan ook al jaren goede resultaten voor Google Shopping en keken daarom halsreikend uit naar de lancering van Bing Shopping.

Waarom Bing shopping?

De drempel om te adverteren op Bing Shopping is ontzettend laag als je al adverteert op Google Shopping. De benodigdheden om te kunnen adverteren komen namelijk overeen. Zo is er een XML-productfeed nodig waar de productinformatie in staat en een Microsoft Merchant Center-account die de informatie uit de productfeed kan ophalen en doorsturen naar Bing. Daarnaast is er op het moment van schrijven nog niet tot nauwelijks concurrentie op Bing Shopping in Nederland. Het kan dus heel verstandig zijn om al vroeg op de Bing Shopping-trein te stappen. Zo heb je een grotere kans dat je producten vertoond worden én dat je waarschijnlijk een lagere klikprijs betaalt dan in Google Shopping. Let wel op: het aantal Bing-gebruikers is wel lager dan het aantal Google-gebruikers.

Bing Shopping verkeert op het moment van schrijven nog in de bètafase. Adverteerders die niet zitten aangesloten bij een agency zullen waarschijnlijk nog geen toegang hebben tot Bing Shopping.

Bing shopping

Microsoft gaat de mogelijkheid voor shopping advertenties aanbieden in Nederland

Hoe zet je een Bing Shopping-campagne op?

 1. Maak in Microsoft Advertising (voorheen Bing Advertising) een Microsoft Merchant Center account aan.
 2. Maak vervolgens een store aan waarin gegevens komen te staan, zoals de naam van de store. Denk goed na over die naam: dit is de naam die uiteindelijk wordt weergegeven op de zoekresultatenpagina.
 3. Daarna moet het domein gevalideerd worden. Hiervoor kan de UET-tag gebruikt worden. Een goed ingericht Microsoft Merchant Center-account is niets waard zonder producten. Deze staan in de XML-feed en dienen te worden geïmporteerd met een feedmanagement tool zoals Channable. Let op dat de aanbevolen grootte voor een afbeelding 1200 x 628 px is.
 4. Tot slot zijn er twee manieren om campagnes aan te maken in Bing Shopping. Het is mogelijk om handmatig campagnes aan te maken, maar het is ook mogelijk om een reeds bestaande Google Shopping campagne te importeren naar Bing Shopping.

Op naar succesvolle Bing Shopping-campagnes!

Steven Hiemstra
Digital Marketing Specialist bij SDIM

Steven Hiemstra is werkzaam bij SDIM als Digital Marketing Specialist en is gespecialiseerd in zoekmachine marketing en feedmarketing.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Marc Koopmans

  Goed artikel, wel belangrijk om te vermelden dat het momenteel nog in de Beta zit voor Nederland. Veel kleinere / losse adverteerders die niet aangesloten zitten bij een agency zullen hoogstwaarschijnlijk nog geen toegang hebben.


  24 juni 2019 om 11:54
  4EV.nl

  Goed nieuws! Worden die shopping ads ook in duckduckgo getoond?


  24 juni 2019 om 13:04
  Ide

  Is er ook een manier om je aan te melden voor deze beta?


  26 juni 2019 om 11:12
  Stevenhiemstra

  @Marc Inderdaad belangrijk om te vermelden. Bedankt voor je feedback!

  @4EV.nl Goede vraag waar we helaas nog geen antwoord op hebben. We hebben het voor je nagevraagd.

  @Ide Dit is alleen mogelijk via een agency. Neem anders even contact op via r.oostdam@sdim.nl, wellicht dat we kunnen helpen.


  26 juni 2019 om 13:07
  Stevenhiemstra

  @4EV.nl We hebben van Microsoft de bevestiging gekregen dat de shopping ads niet op DuckDuckGo getoond worden.


  11 juli 2019 om 07:04
  Nick

  Ook zonder agency is het mogelijk om je aan te melden voor de Bing shopping ads. Heb nu 2 webshops in Bing Shopping. Heb gewoon contact opgenomen met Bing dat ik me hiervoor wilde aanmelden. Was geen probleem.


  11 juli 2019 om 08:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!